Tudorel Toader, întâlnire decisivă pentru plecarea din Guvernul Dăncilă

Liderii PSD au decis, miercuri, în CExN al PSD, demiterea ministrului Justiției, Tudorel Toader. O decizie politică, care, speră premierul Viorica Dăncilă, să fie dublată de un gest de onoare, o demisie. 

Viorica Dăncilă a ieșit singură la declarații după CExN al PSD. A anunțat schimbările din Guvernul ce-l conduce. Două sunt reprezentate de politicienele care merg la Bruxelles, aflându-se pe lista de candidați a PSD la alegerile europarlamentare. Celor două li se adaugă o demitere, generată de nemulțumirile din partid și din Guvern, demiterea lui Tudorel Toader. Viorica Dăncilă a afirmat că speră să fie dublată de o demisie. 

Speranțe sunt și în ceea ce-l privește pe Klaus Iohannis, președintele țării. Premierul dorește ca acesta că înțeleagă că decizia e una politică și să accepte nominalizările, în contextul președinției rotative. 

Tudorel Toader a precizat, pe Facebook, miercuri seară, că nu a discutat cu premierul Viorica Dăncilă despre un termen privind demisia. Ministrul afirmă că Viorica Dăncilă nu i-a cerut demisia și a scris că în această dimineață, de la ora 09:30, vor discuta acest subiect.

Deși demisia nu i-a fost cerută personal, acest lucru s-a întâmplat public: ”S-a acceptat demiterea domnului Tudorel Toader, sper să fie dublată și de demisie”. I s-a găsit și înlocuitor: Eugen Nicolicea. În același timp, zilele trecute, Tudorel Toader susținea că nu exclude varianta demisiei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel