Tricoul purtat de Maradona când a dat gol cu mâna la Mondiale, scos la licitaţie. Preţ URIAŞ

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Tricoul purtat de Diego Maradona la meciul cu Anglia de la Campionatul Mondial din 1986, când a marcat celebrul gol cu mâna, a fost scos la licitaţie. 

Casa londoneză de licitaţii Sotheby's a anunţat miercuri deschiderea licitaţiei pentru emblematicul tricou purtat de fostul idol argentinian Diego Armando Maradona în meciul cu Anglia, de la Cupa Mondială de fotbal din 1986, sperând să obţină peste 6 milioane lire sterline, scrie DPA.

Conform sursei, preţul de pornire va fi de 4 milioane lire sterline, iar licitaţia va dura până pe data de 4 mai.

La începutul lunii, Dalma Maradona, fiica cea mare a regretatului fotbalist argentinian, a asigurat că tricoul pe care casa Sotheby's îl va scoate la licitaţie luna aceasta nu este cel în care tatăl ei a marcat cele două goluri împotriva Angliei, la Cupa Mondială din 1986, ci cel pe care l-a purtat în prima repriză.

De peste 35 de ani, tricoul s-a aflat în proprietatea fostului internaţional englez Steve Hodge, care a făcut schimb de tricouri cu Maradona la finalul meciului câştigat cu 2-1 de Argentina, graţie golurilor marcate în repriza secundă de "El Pibe d'Oro".

Maradona a înscris primul său gol în minutul 51 al partidei de pe stadionul Azteca din Ciudad de Mexico în urma unui henţ neobservat de arbitru, pe care el însuşi l-a descris drept "Mâna lui Dumnezeu". A doua sa reuşită a venit în minutul 55, în urma unei acţiuni spectaculoase, în care decarul argentinian a driblat cinci fotbalişti englezi înainte de a trimite balonul în plasă. Acest gol a rămas în istorie drept "Golul secolului".

"Există un tricou purtat în prima repriză şi altul în repriza secundă. Cunoscându-l pe tatăl meu, ştiu că nu a dat tricoul acela nimănui. Acest om nu îl are. Ştiu asta cu certitudine. Nu ai cum să verifici că este cel din repriza secundă, minte. Nu are tricoul celor două goluri", a spus Dalma Maradona.

Diego Maradona, unul dintre cei mai mari fotbalişti din toate timpurile, a încetat din viaţă în urma unui infarct, pe 25 noiembrie 2020, la doar câteva săptămâni după o operaţie pe creier, pentru îndepărtarea unui cheag de sânge, scrie Agerpres. 

CITEŞTE ŞI Îngrijitorii lui Maradona ar putea fi judecaţi pentru omor. Cererea procurorilor argentinieni

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel