Tocaniță de cartofi cu carne de porc. Rețetă tradițional românească

Tocaniță de cartofi cu carne de porc. Rețetă tradițional românească. Tocanița de cartofi cu carne de porc este mâncărica ușor de făcut și extrem de gustoasă. Când ești în pană de idei, această rețetă te salvează mereu.

Tocaniță de cartofi cu carne de porc. Rețetă tradițional românească

3-4 cartofi mai mari
1 ceapă mare
5-6 căței de usturoi
1 rădăcină morcov
1 rădăcină pătrunjel
1 ardei gras galben sau verde
1 ardei capia roșu
1-2 roșii proaspete (sau pulpă de roșie, conservată)
3-4 linguri de ulei pentru sotat legumele
200-250 g carne de porc (cotlet, ceafă, pulpă)
amestec de ierburi și boia, după gust
amestec de ierburi și mărar, după gust
sare, după gust
piper măcinat, după gust

Cum se prepară tocănița de cartofi cu carne de porc

Tocaniță de cartofi cu carne de porc. Rețetă tradițional românească. Curățăm ceapa, usturoiul și legumele (ardeii, rădăcinoasele și cartofii) și le spălăm bine cu apă rece. De asemenea spălăm bine carnea și roșiile, scrie bucataras.ro. Tăiem ceapa și ardeii fideluțe (julienne) iar rădăcinoasele (morcovul și pătrunjelul) le dăm prin răzătoarea mare. Roșiile le tăiem cubulețe nu prea mari, la fel și carnea și cartofii.

Vezi și: Poale în brâu moldovenești. Rețetă tradițional românească

Tocaniță de cartofi cu carne de porc. Rețetă tradițional românească. Turnăm 3-4 linguri de ulei într-o tigaie și-l încingem bine. Sotăm împreună legumele, mai întâi punem ceapa și o lăsăm până ce se inmoaie, vreo 3 minute, după aceea adăugăm ardeii, lăsăm 2-3 minute și la urmă rădăcinoasele, tot așa, vreo 3 minute. Când sunt gata adăugăm roșiile și lăsăm până ce scade puțin zeama lăsată de ele, nu mai mult de 5 minute.

Tocaniță de cartofi cu carne de porc. Rețetă tradițional românească. Adăugăm carnea și lăsăm doar până ce se albește puțin. Adăugăm cartofii și punem apă doar cât să-i cuprindă (2-3 căni cu apă!). Punem capacul la tigaie și lăsăm să fiarbă înăbușit, la foc potrivit, cam 20-25 minute.

Tocaniță de cartofi cu carne de porc. Rețetă tradițional românească. Oprim focul și asezonăm cu sare, piper măcinat și condimentele preferate. Iar pentru un plus de savoare, în acest momet adăugăm și usturoiul pisat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel