Tocană pentru mahmureală. Rețeta veche de mii de ani care te pune pe picioare

Tocană pentru mahmureală. Rețeta care te pune pe picioare. Această rețetă de tocană te ajută să te pui pe picioare după o petrecere de pomină unde "te-ai simțit bine". Mahmureala dispare.

Ingrediente: 1,400 kg carne, 230 g ceapă tocată, 110 grame de verdeață proaspătă (de preferat, mentă și pătrunjel), tocată, o mână de năut, câteva frunze de mangold (sau de spanac), o bucată de galangal (poate fi înlocuit cu ghimbir), iaurt grecesc, suc de struguri neîndulcit, o jumătate de cană de ulei de măsline, 6 g chimion, 6 g cassia (poți înlocui cu scorțișoară), 1 g cuișoare, 1 g de ulei de nard (sau alt ulei obținut din rădăcinoase). 

Vezi și: Cum faci pizza cu blat crocant. Secretul folosit de bucătari în Italia

Cum se face tocana pentru mahmureală

Spală carnea și așeaz-o într-o oală cu jumătate din cantitatea de ceapă, verdeață, năutul, galangalul și uleiul. Adaugă apă cât să acoperi ingredientele și las-o pe foc până ce carnea este aproape fiartă, scrie libertatea.ro. Adaugă mangoldul, iar când carnea e perfect gătită, pune iaurtul. După 5 minute, toarnă și sucul de struguri, apoi chimionul, cassia, restul de ceapă. După vreo 10 minute, pune cuișoarele și nardul. Oprește focul, dar lasă oala pe aragaz – căldura reziduală va continua gătirea tocanei.

Vezi și: De ce să pui cartofii în ulei încins, după ce i-ai prăjit și răcit. Trucul folosit de bucătarii cu experiență

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel