Tocană pentru mahmureală. Rețeta veche de mii de ani care te pune pe picioare

Ema Apostu / 18 oct 2019 / 13:01 Salveaza PDF Comentarii

Tocană pentru mahmureală. Rețeta care te pune pe picioare. Această rețetă de tocană te ajută să te pui pe picioare după o petrecere de pomină unde "te-ai simțit bine". Mahmureala dispare.

Ingrediente: 1,400 kg carne, 230 g ceapă tocată, 110 grame de verdeață proaspătă (de preferat, mentă și pătrunjel), tocată, o mână de năut, câteva frunze de mangold (sau de spanac), o bucată de galangal (poate fi înlocuit cu ghimbir), iaurt grecesc, suc de struguri neîndulcit, o jumătate de cană de ulei de măsline, 6 g chimion, 6 g cassia (poți înlocui cu scorțișoară), 1 g cuișoare, 1 g de ulei de nard (sau alt ulei obținut din rădăcinoase). 

Vezi și: Cum faci pizza cu blat crocant. Secretul folosit de bucătari în Italia

Cum se face tocana pentru mahmureală

 

Spală carnea și așeaz-o într-o oală cu jumătate din cantitatea de ceapă, verdeață, năutul, galangalul și uleiul. Adaugă apă cât să acoperi ingredientele și las-o pe foc până ce carnea este aproape fiartă, scrie libertatea.ro. Adaugă mangoldul, iar când carnea e perfect gătită, pune iaurtul. După 5 minute, toarnă și sucul de struguri, apoi chimionul, cassia, restul de ceapă. După vreo 10 minute, pune cuișoarele și nardul. Oprește focul, dar lasă oala pe aragaz – căldura reziduală va continua gătirea tocanei.

Vezi și: De ce să pui cartofii în ulei încins, după ce i-ai prăjit și răcit. Trucul folosit de bucătarii cu experiență

Te-ar putea interesa







Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24