Toader, întâlnire importantă cu ambasadorul Austriei, la Ministerul Justiției

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, și secretarul de stat Marieta Safta, s-au întâlnit cu Gerhard Reiweger, ambasadorul Austriei în România, și Benedikt Saupe, adjunct al șefului misiunii. 

”În cadrul întâlnirii au fost abordate aspecte referitoare la cooperarea bilaterală pe teme de justiție, inclusiv cooperarea judiciară în materie penală și colaborarea academică dintre cele două state. Cu această ocazie, E.S. domnul Gerhard REIWEGER, Ambasadorul Austriei în România, a înmânat oficialilor români scrisoarea domnului prof. Wolfgang BRANDSTETTER, ministrul federal al justiției din Austria, privind stabilirea în scurt timp a unei întrevederi bilaterale, ca urmare a celor agreate de cei doi oficiali în marja reuniunii Consiliului Justiție și Afaceri Interne (JAI), desfășurat în data de 28 martie 2017, demers sprijinit de Ambasada Austriei în România.” transmite un comunicat al Ministerului Justiției.

Sursa citată continuă: ”Totodată, discuțiile au mai purtat și asupra măsurilor tehnice întreprinse la nivelul Ministerului Justiției pentru realizarea obiectivelor asumate în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV), dar și pentru coordonarea cu celelalte instituții cu atribuții în cadrul mecanismului. A fost evidențiată contribuția României în cadrul procesului decizional vizând propunerea de Regulament privind instituirea Parchetului European, prin declanșarea, împreună cu alte 12 state membre ale Uniunii Europene, a procedurii de instituire a cooperării consolidate în conformitate cu art. 86 alin.(1) par.(3) din TFUE. De asemenea, a fost subliniată importanța bunei colaborări și coordonări în domeniul afacerilor europene, din perspectiva exercitării de către România a președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene. Întrevederea de astăzi a constituit un bun prilej pentru consolidarea relațiilor de cooperare și manifestarea dorinței reciproce de a continua buna colaborare dintre cele două state.”

[citeste si]

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy