EXCLUSIV  Trei zile cu Plan Roșu de intervenție. Titi Aur: Societatea s-a obişnuit şi acceptă tacit acest sânge pe şosea, aceste crime, şi sistemul nu face nimic

Fotografie de la Ingo Joseph, Pexels
Fotografie de la Ingo Joseph, Pexels

Ultima săptămână din luna aprilie a venit cu mai multe intervenţii de plan roşu efectuate de cei de la ISU. Şi de fiecare dată a fost implicat un microbuz de transport persoane, ba chiar a fost implicat şi un microbuz de transport şcolar. 

Titi Aur, expert în conducere defensivă şi fost pilot de raliuri, explică de ce nu se ia nicio măsură concretă pentru prevenirea unor astfel de incidente. 

"Sunt tragedii enorme. Din păcate, nu se face nimic în această zonă. Ministerul Transporturilor se opune unei legi existente, nu vor să facă norme. Nu ar trebui să avem accidente cu transport în comun. Sau ar putea să fie doar în cazuri excepţionale, când se întâmplă ceva natural, că mai cade un copac, se rupe şoseaua ceva. Dar nu e normal să ai planul roşu activat în trei zile consecutiv şi să nu se întâmple nimic. Iar cel mai grav lucru care se întâmplă acum este că autorităţile nu mai reacţionează la chestia asta. 

Imaginaţi-vă că ar fi un accident la o fabrică, la o întreprindere, unde ar muri doi oameni şi ar fi nişte accidentaţi, de la vreo explozie. De la ministru la reprezentanţi locali, la membri de Guvern, la presă locală, presă naţională, etc, ar merge acolo, pentru că moare un om şi au mai fost doi-trei accidentaţi. Dar dacă în faţa întreprinderii ar fi un accident cu doi-trei morţi, ar fi o ştire foarte scurtă în presa locală. 

Societatea s-a obişnuit şi acceptă tacit acest sânge pe şosea, aceste crime, şi sistemul nu face nimic", a declarat Titi Aur la DC Conducem. 

Miercurea trecută, două autocare au fost implicate într-un accident grav pe DN1.

'În cele două autocare se aflau 90 de persoane - 2 şoferi, 4 profesori şi 84 de copii cu vârste cuprinse între 15 şi 18 ani.  Până la momentul actual au fost îngrijiţi medical 34 de copii (atac de panică şi diverse traumatisme)', transmite IGSU. 

Potrivit ISU Sibiu, nu există răniţi grav şi nici persoane încarcerate.

Conform Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române, evenimentul rutier a avut loc în localitatea Bradu, în zona restaurantului Poiana Bradului, judeţul Sibiu, fiind vorba despre o coliziune faţă-spate între două autocare, în care se aflau şcolari şi profesori de liceu. Circulaţia rutieră se desfăşoară pe un singur fir, alternativ, prin dirijarea poliţiei, valorile de trafic fiind în creştere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel