COVID-19, evoluție cruntă în România. Medicul Țincu anunță că nu se oprește aici: Din păcate...

Medicul Radu Țincu avertizează asupra faptului că numărul de infectări zilnice cu Sars-Cov-2 ar putea crește și mai mult în perioada următoare și vor fi necesare noi măsuri restrictive.

"Este rezultatul implementării măsurilor de relaxare care, din păcate, nu au fost însoțite de respectarea regulilor sanitare. Ne îndreptăm din păcate spre o creștere a numărului de cazuri, cred că va continua această creștere pentru faptul că avem o transmitere intracomunitară accentuată, iar în lipsa respectării măsurilor sanitare, cred că va fi în continuare prezentă. Din păcate nu putem să asistăm nepăsători la această creștere. Este evident că la un moment dat se vor institui măsuri restrictive pentru anumite zone de focar pentru că nu putem să asistăm la suprasolicitarea sistemului de sănătate și la incapacitatea spitalelor de a trata pacienților.

Ar trebui să evităm acele zone în care vedem că există aglomerări urbane, fie că vorbim despre transportul în comun supermarketuri sau instituții publice. Riscul să ne contaminăm în astfel de locuri este foarte mare pentru că dincolo de aceste 2000 de cazuri confirmate, din păcate există un număr mai mare de pacienți care nu sunt diagnosticați. Undeva la 2-3 ori mai mare decât numărul de diagnosticare, există în populație oameni care nu sunt diagnosticați.", a declarat Radu Țincu în direct la RealitateaPlus. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel