Tîlvar, ministrul de lemn. Ce face Guvernul cu morții din Diaspora


Nu va trece mult până când și Guvernul și Diaspora îl vor regreta pe Bogdan Stanoevici. Ministrul pentru Românii de Pretutindeni  a fost înlocuit cu pesedistul Angel Tîlvar, după alegeri.  Noul ministru a dispărut, însă,  din atenția publicului imediat după ce a trecut prin comisiile din Parlament. 

Abia în această săptămână, Angel Tîlvar a acordat primul său interviu, site-ului Știri Diaspora. Din păcate pentru Victor Ponta, limbajul de lemn al noului ministru nu îi poate acoperi lipsa de soluții.

Răspuns șablon, pentru muncitori la fel ca pentru turiști

Întrebat despre tragedia familiilor care nu-și pot repatria morții, din cauza sărăciei, ministrul recomandă... încheierea de asigurări private. Evident, ignoră trimiterea la Programul derulat de Poliția română, care plătește 12 milioane de euro pentru repatrierea infractorilor de naționalitate română. Ministrul nu știe dacă se va organiza un Congres al Românilor de Pretutindeni, nici cum va fi asigurat votul în diaspora, dar ambalează aceste non-răspunsuri în fraze kilometrice. Singura veste bună este că finanțarea proiectelor din diaspora nu se va reduce în 2015. În condițiile în care bugetul este de numai  10 milioane de lei.  

Frază năucitoare: Continuă demersurile pentru a fi identificate modalităţi prin care astfel de situaţii să fie evitate

Știri Diaspora îi reproșează lui Tîlvar că nu există un program de repatriere a cadavrelor celor morți în timp ce se află la muncă în străinătate. Acestea zac ani de zile în morgile din Italia sau Spania. Disperată, o familie din Germania şi-a trimis prin poştă ruda decedată după ce a incinerat-o, economisind astfel 7000 de euro, cheltuieli de repatriere. 

Ministrul Angel Tîlvar răspunde: ”Orice situaţie dramatică de acest tip,  care a ajuns la cunoştinţa reprezentanţilor DPRRP sau a ministrului delegat, a fost transmisă imediat autorităţilor care au competenţe în această privinţă.  Statul român, prin Ministerul Afacerilor Externe, recomandă cetăţenilor români care de deplasează în străinătate încheierea de asigurări care acoperă o gamă largă de situaţii, inclusiv repatrierea în caz de boală sau de deces. Se vor continua, desigur, şi demersurile pe lângă autorităţile locale din zonele în care locuiesc comunităţi importante de români, pentru a fi identificate modalităţi prin care astfel de situaţii să fie evitate”.

Pentru a citi integral interviul cu Angel Tîlvar, în Știri Diaspora, click aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel