Teodorovici-Moscovici, discuţii de ultimă oră la Bruxelles

Eugen Teodorovici
Eugen Teodorovici

Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor, a discutat la Bruxelles despre pregătirea preluării Preşedinţiei Consiliului UE de către România, la 1 ianuarie 2019.

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a discutat marţi la Bruxelles cu comisarul european pentru afaceri economice şi financiare, impozitare şi vamă, Pierre Moscovici, despre elaborarea unui cadru modern adaptat realităţii pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale şi despre pregătirea preluării Preşedinţiei Consiliului UE de către România, la 1 ianuarie 2019.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Finanţelor Publice (MFP), Eugen Teodorovici s-a întâlnit marţi, la Bruxelles, cu comisarul european pentru piaţa internă, industrie, antreprenoriat şi IMM-uri, Elzbieta Bienkowska, şi cu comisarul european pentru afaceri economice şi financiare, impozitare şi vamă, Pierre Moscovici.

În cadrul întrevederii cu Elzbieta Bienkowska, ministrul român al Finanţelor a susţinut realizarea măsurilor cuprinse în programul de guvernare 2017-2020 legate de modificarea şi simplificarea legislaţiei privind achiziţiile publice. Obiectivul principal pentru acest an este centralizarea achiziţiilor publice din administraţia publică centrală şi simplificarea legislaţiei în domeniu, se spune în comunicat.

De asemenea, Eugen Teodorovici a discutat cu Pierre Moscovici despre elaborarea unui cadru modern adaptat realităţii pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale şi despre pregătirea preluării Preşedinţiei Consiliului UE de către România, la 1 ianuarie 2019. În cadrul întâlnirii, o temă importantă a fost evoluţia economiei româneşti, ţara noastră fiind inclusă în categoria statelor care nu se confruntă cu dezechilibre şi continuă să se afle pe un trend favorabil, înregistrând în anul 2017 a doua cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană.

Datele finale indică o creştere de 6,9%, potrivit Raportului de ţară pe anul 2018. Discuţiile au avut loc în contextul în care luna aceasta va fi publicat Raportul de ţară pentru România pe 2018, se precizează în comunicat.

[citeste si]

'Sunt mulţumit de modul în care au decurs discuţiile cu cei doi comisari europeni, care deţin unele dintre cele mai importante portofolii din Comisia Europeană. Vreau să subliniez că am avut întotdeauna o colaborare foarte bună cu oficialii de la Bruxelles şi în calitate de ministru al Fondurilor Europene şi ca ministru al Finanţelor Publice. O colaborare benefică pentru România', a declarat Teodorovici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel