Teodorovici - Eli Roman, ceartă în direct la Realitatea TV: Asta nu e știre?

Eugen Teodorovici a avut o dispută serioasă cu realizatoarea Eli Roman, în direct la Realitatea Tv, joi seara, pe tema datoriilor pe care televiziunea le are la bugetul de stat.

Ministrul Teodorovici a fost solicitat să explice rectificarea bugetară ce urmează, întrebat fiind de ce se taie bani de la mai multe ministere importante.

Ministrul a explicat: ”Nu se taie! Ca să ne încadrăm în deficit nu am tăiat. Sunt sume care provin din zone de fonduri europene. Banii nu s-au cheltuit și Ministerul de Finanțe îi realocă între ordonatorii principali de credit. (...) Este o rectificare pozitivă. Avem 1,5 miliarde în sold, deci cu plus în față, ne încadrăm în acel deficit estimat de 2,97%. 

Iată cum a decurs în continuare dialogul: 

Teodorovici: ”Pot să vă dau un detaliu, dacă tot am intrat în direct? Aveți o sumă de peste 100 de milioane pe care statul ar trebui s-o primească, pe care trebuie să o punem acolo unde trebuie să investim. Vă dau un tabel să puneți pe ecran?”

Eli Roman: ”Vă rog trimiteți dacă asta este problema românilor în momentul de față”, a spus moderatoarea rugându-l pe Teodorovici să spună și suma datorată de Robert Negoiță, moment în care ministrul a răbufnit:

Teodorovici: ”Hai să vorbim fiecare despre el!”

Eli Roman: ”Puneți biciul pe ei”

Teodorovici: ”Pe care ei?”

Eli Roman: ”Pe cine care recuperează banii”

Teodorovici: ”Nu pe cei de la care nu vin banii la stat? Nu este o lege pentru dumneavoastră la fel ca și pentru toți ceilalți?”

Eli Roman: ”Nu acesta este subiectul intervenției noastre. V-am solicitat o intervenție pe rectificarea bugetară.”

Teodorovici: ”Da, acesta este subiectul.”

Eli Roman: ”Dați-ne știri ceva...”

Teodorovici: ”V-am dat o știre cu datoriile pe care le aveți la buget. Asta nu e știre?”

Eli Roman: ”Eu nu vreau să intru în această dispută, pentru că nu cunosc exact situația financiară. Din ce știu eu, Realitatea a încercat să-și achite aceste datorii, ANAF-ul refuzat”

Teodorovici: ”ANAF-ul a refuzat? Hai să facem altceva! Mâine vin eu personal, dumneavoastră veniți cu banii și vă garantez că o să vă primească ANAF-ul banii” a mai spus ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, în direct la Realitatea TV, joi seara.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel