EXCLUSIV  Teodor Buliga, medic la Sanador, a vorbit despre chirurgia robotică și timpul de recuperare

Dr Teodor Buliga, medic primar în Chirurgie generală și Chirurgie oncologică în cadrul Spitalului Clinic Sanador din Capitală, a vorbit despre chirurgia robotică și timpul de recuperare după o astfel de procedură.

„Durata intervențiilor depinde de dimensiunea defectului, de faptul că uneori ai hernii bilaterale, adică trebuie să operezi ambele părți. O medie: poate dura între o oră, o oră și jumătate. Contează, în chirurgia robotică, foarte mult pregătirea dinainte de momentul operator propriu zis, pentru că tu trebuie să îți aduci robotul, acest dispozitiv medical, să-ți fie de ajutor, să-l folosești în interesul pacientului. Și, atunci, trebuie să fii sigur că îi asiguri cea mai bună poziție de la bun început, că toate manevrele de pregătire sunt făcute. Este o operație cu grad înalt de siguranță. Nu există s-a stricat robotul”, a spus medicul Teodor Buliga în cadrul interviului acordat DC News și DC Medical.

Sanador

Cu privire la recuperare, a zis: „De regulă, pacienții care nu au complicații majore pleacă a doua zi din spital. Din punctul meu de vedere, pacienții se pot deplasa pe arii restrânse, în salon, pe coridor, și așa mai departe, în după-amiaza intervenției. A doua zi, dacă totul e ok și nu are dureri, poate pleca liniștit acasă. Limitarea presupune că ar trebui să nu joace tenis de performanță, să nu ridice greutăți. Dacă eu l-am operat miercuri și se duce în weekend la piață și ia 3 kg de mere, nu se întâmplă absolut nimic, din contră, e recomandarea de a merge, de a se plimba, de a face eforturi banale.”

În cadrul interviului de mai jos, veți afla, printre altele, ce patologii pot fi rezolvate prin chirurgia robotică, când e ea mai bună decât chirurgia clasică sau cea laparoscopică, ce afecțiuni ale peretelui abdominal se rezolvă exemplar prin această metodă chirurgicală, dar mai ales care sunt beneficiile pentru pacienți.

Dr Teodor Buliga: Chirurgia robotica si afectiunile in care este indicata. Interviurile DCNews si DC

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel