Televiziunea rusă, avertisment pentru "trădători": Nu vă stabiliți în Marea Britanie

Londra
Londra

Televiziunea de stat rusească a avertizat  "trădătorii" şi criticii Moscovei  că nu ar mai  trebui să se stabilească în Anglia din cauza riscului de a muri în condiţii misterioase, potrivit  The Guardian.

"Nu alegeţi Anglia ca să locuiţi acolo. Oricare ar fi motivele, dacă sunteţi un trădător profesionist al ţării sau doar vă detestaţi ţara în timpul liber, repet, nu contează, nu vă mutaţi în Anglia", a spus prezentatorul Kirill Kleymenov în timpul unui program de ştiri de pe Canalul 1, televiziunea de stat a Rusiei.

"Ceva nu este în regulă acolo. Poate e climatul. Dar în ultimii ani au avut loc atâtea incidente ciudate cu rezultate grave. Oamenii sunt spânzuraţi, otrăviţi, mor în accidente cu elicopterul şi cad de la geam în cantităţi industriale", a  mai adăugat Kleymenov.

Avertizarea vine după ce fostul agent dublu Sergei Skripal şi fiica sa, Yulia, au fost otrăviţi cu o neurotoxină în Salisbury, ei fiind spitalizaţi în stare critică. Moscova a catalogat speculaţiile conform cărora aceștia  au fost ţinta Kremlinului drept o campanie împotriva Rusiei.

[citeste si]

Skripal, un fost oficial militar rus, a fost condamnat în trecut în Rusia pentru spionaj în în favoarea serviciului secret britanic MI6, înainte să i se acorde refugiu permanent în Regatul Unit, în timpul schimbului de spioni dintre SUA și Rusia din 2010.

Mai mulți disidenți ruși și-au găsit sfârșitul în condiții misterioase în ultimi ani în Marea Britanie.

Este vorba despre Alexander Litvinenko, fost ofițer FSB, care a murit otrăvit cu polonium 210 în  holul hotelului Mayfair. Boris Berezovsky, fostul oligarh, a fost gasit spânzurat, în 2013 în Berkshire.

De asemenea, avocatul Stephen Curtis, un milionar  având legături cu  Mihail Hodorkovsky, și-a găsit sfârșitul în urma unui accident.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel