Marea Britanie, otrăvire spion rus. Moscova: Campanie antirusească

foto: kremlin.ru
foto: kremlin.ru

Moscova a denunţat miercuri acuzaţiile ''fără temei'' la adresa sa după presupusa otrăvire a unui spion rus în Marea Britanie, acuzaţii ce vizează, în opinia sa, ''să stimuleze campania antirusească'', relatează AFP.

Fostul spion Serghei Skripal (66 de ani) şi fiica sa Iulia (33 de ani) sunt spitalizaţi de duminică la terapie intensivă în Salisbury, în sudul Angliei, după o presupusă expunere la o substanţă toxică.

Mai multe media au arătat cu degetul spre Rusia, iar ministrul britanic de externe, Boris Johnson, a promis marţi un răspuns ferm din partea Londrei dacă ancheta demonstrează responsabilitatea unui stat, vizând implicit Rusia.

Această poveste este folosită încă de la început pentru a stimula campania antirusească în media, a şi-a exprimat regretul purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, într-o conferinţă de presă. Este greu de văzut în aceasta altceva decât provocări mediatice destinate să agraveze relaţiile dintre ţările noastre, a adăugat ea.

[citeste si]

În opinia sa, această poveste va sfârşi ca de obicei: mai întâi, acuzaţii fără temei, apoi ei îşi vor păstra secretele, şi nici jurnaliştii, nici populaţia, nici politicienii nu vor şti ceea ce s-a întâmplat cu adevărat.

Circumstanţele cazului au adus aminte imediat de moartea lui Alexandr Litvinenko, un fost agent al FSB (serviciile secrete ruse) şi opozant faţă de Vladimir Putin, otrăvit în 2006 la Londra cu poloniu-210, o substanţă radioactivă. Cazul a provocat o criză diplomatică între Rusia şi Marea Britanie, care a fost printre altele unul dintre cei mai puternici susţinători ai sancţiunilor occidentale împotriva Moscovei pentru rolul său în criza din Ucraina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel