Tăriceanu, posibil ministru în viitorul Cabinet Ponta

Întrebat miercuri seara la Rtv dacă ar accepta o funcție de ministru după alegerile din decembrie, în eventualitatea în care USL câștigă majoritatea iar Victor Ponta va rămâne premierul României, liderul PNL, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că "nu are nici un motiv" să refuze o asemenea propunere. 

"Nu am un motiv să refuz. Am disponibilitatea de a sprijini cu eforturile mele orice proiect politic al USL," a spus liberalul, întrebat dacă ar accepta un post într-un viitor cabinet Ponta, oferindu-i-se ca exemplu ministerul Economiei.

În legătură cu planurile politice de viitor, Călin Popescu Tăriceanu nu a vrut să anticipeze nimic, în special în legătură cu posibilitatea de a deveni premier al României sau șef al statului. "Un post de premier nu se oferă ca la piață. Există niște reguli ale țărilor democratice. Se bazează pe respectarea voinței electorale. În cadrul PSD există o decizie care s-a luat în privința viitorului ministru," a declarat liderul PNL, în legătură cu o posibilă ocupare a funcției de premier.

Despre o viitoare candidatură la Palatul Cotroceni, fostul premier a evitat să dea un verdict clar, dar a lăsat să se înțeleagă faptul că o viitoare participare la prezidențiale nu este exclusă. "E puțin prea devreme să discutăm acest subiect. Nu este unul închis, dar prioritatea rămâne alegerile parlamentare," a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Totodată, fostul președinte al liberalilor a apreciat că la un moment dat, PSD și PNL o vor lua pe drumuri diferite, dat fiind și "profilul ideologic" diferit al celor două partide, adăugând că, național-liberalii au un adversar ce nu trebuie scăpat din vedere, și anume PDL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel