Tăriceanu, sprijin pentru capitalul românesc: Firmele duc o povară

Călin Popescu Tăriceanu a vorbit despre firmele cu capital românesc și cele cu capital străin din România. Acesta trage un semnal de alarmă și consideră că primele duc o povarî mai mare la nivelul impozitului pe profit.

"Problema care ne preocupă este aceea a unei situaţii dezechilibrate în acest moment în ceea ce priveşte firmele cu capital românesc şi firmele cu capital străin din România, având în vedere că firmele cu capital românesc duc o povară de trei ori mai mare la nivelul impozitului pe profit decât cele cu capital străin.

Aşa cum noi acordăm un tratament corect şi egal, nediferenţiat, nepreferenţial tuturor firmelor, ne-am dori şi din partea firmelor către Guvern să existe acelaşi comportament corect şi echitabil. Ştim foarte bine că marile corporaţii fac tot felul de operaţiuni, legale de altfel, de transfer al profitului către firmele-mamă, dar considerăm că locul unde ele îşi desfăşoară activitatea, locul unde primesc anumite avantaje economice, cum s-a întâmplat şi în România, de exemplu, cu ajutorul de stat, ar trebui să le inducă ideea unui comportament corect şi faţă de Guvernul şi de statul care le găzduieşte", a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, la Antena 3. 


"Ne interesează să sprijinim capitalul românesc şi investitorii români. Adică, dacă în anii trecuţi şi mai ales în anul Guvernului tehnocrat stăm şi ne uităm pe cifrele referitoare la acordarea ajutorului de stat, o să vedeţi că sunt două firme româneşti care au profitat de ajutor de stat şi restul sunt numai firme străine. Şi, la sfârşitul anului, când tragem linia şi facem bilanţul, vedem ceea ce vă spuneam: firmele româneşti plătesc de trei ori mai mult impozit pe profit decât plătesc firmele străine. Păi, e corect?", a conchis Călin Popescu Tăriceanu.

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel