LEGEA GRAȚIERII, în Parlament. Tăriceanu, anunț important

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat joi când va începe dezbaterea pe proiectul legii graţierii. 

”Legea graţierii este trimisă în Parlament şi de la 1 septembrie va începe dezbaterea ei. Sunt şi celelalte măsuri complementare pe care ştiu că ministrul Justiţiei le are în vedere şi le-a şi anunţat”, a spus Călin Popescu Tăriceanu la Antena 3.

El a adăugat că, din punctul său de vedere şi al celor din coaliţia de guvernare, modul în care este tratată problema condiţiilor din închisori este dovada că România a evoluat.

”Eu nu mai vorbesc de faptul că existau în perioada comunistă periodic graţieri şi amnistii decise de puterea politică de atunci, dar asta e o politică ce ţine de evoluţia societăţii şi de modernizarea ei şi asta se întâmplă din Antichitate şi până în prezent. Nu sunt nişte măsuri care să fie de neînţeles pentru cei care vor să privească lucrurile cu obiectivitate. Sigur că există şi constrângerile şi condiţionările CEDO”, a menţionat acesta.

[citeste si]

Tăriceanu a arătat că cei care sunt astăzi în închisori trebuie priviţi ”ca nişte oameni cu propria lor demnitate”.

”Nu putem să desconsiderăm faptul că au dreptul la acest tratament din partea societăţii, din partea statului, din partea autorităţilor, faptul că au greşit, au primit pedeapsa privativă de libertate, dar nu trebuie, în plus de asta, să existe alte condiţii care să le facă existenţa degradantă şi inumană”, a încheiat el. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel