Tăriceanu, mesaj pentru Regele Mihai: Poporul român se înclină

Darius Muresan / 20 iul 2017 / 11:29 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

La exact 90 de ani de la încoronarea Regelui Mihai, Călin Popescu Tăriceanu a transmis un mesaj.

Pe 20 iulie 1927, regele Mihai I urca pe tronul României, la vârsta de 6 ani. Se întâmpla chiar în ziua în care a murit regele Ferdinand I. Copilul Mihai a devenit conducător al unei ţări întregite de Regele Ferdinand.

Având o vârstă fragedă, România a fost condusă de o Regență.

”În urmă cu 90 de ani, Regele Mihai al României urca pe tronul țării. În această zi de sărbătoare, gândurile bune şi pline de recunoştinţă ale poporului român sunt alături de Majestatea Sa. În timpul pe care Regele Mihai l-a petrecut în exil, năzuințele pentru libertatea românilor i-au rămas nezdruncinate. Aniversarea a 90 de ani de la urcarea pe tronul României este nu numai un prilej de bucurie, dar și unul de apreciere pentru contribuția Majestăţii Sale la menținerea identității noastre naționale și față de grija purtată țării. Este o zi în care poporul român se înclină în fața unui simbol al demnității și loialității față de țară.

Să ne trăiți întru mulți ani, Majestate!”, a transmis Călin Popescu Tăriceanu pe pagina personală de Facebook.

După doar trei ani de la urcarea pe tronul României, Regele Mihai a fost detronat de tatăl său, Carol al II-lea, care a revenit din exil.

S-a întors zece ani mai târziu, după ce Carol al II-lea a abdicat în urma rapturilor teritoriale din vara anului 1940. Totuși, după doar șapte ani, imediat după război și instaurarea regimului comunist, Regele Mihai a fost alungat din țară printr-un act de forță. 

[citeste si]

Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25