TĂIERE SALARII. Lia Olguța Vasilescu: Situația scăpase de sub control. Șefi de instituții, salarii peste al lui Klaus Iohannis

Lia Olguța Vasilescu
Lia Olguța Vasilescu

Lia Olguța Vasilescu a precizat că le vor scădea salariilor doar celor de la vârful instituțiilor, cu salarii anormal de mari, dar vor crește salariile pentru 60% dintre bugetari. 

VEZI ȘI: SALARII POLIȚIȘTI. Ministrul Muncii: Nu salariile scad, ci se taie un SPOR

SALARII EDUCAȚIE. Lia Olguța Vasilescu, ANUNȚ

Lia Olguța Vasilescu a afirmat că 60% dintre bugetari, cei care se aflau la baza piramidei salariale, aveau salarii între cel minim și 4.000 de lei. La jumătatea piramidei, erau 37% dintre salariații, cu salarii între 4.000 și 7.000 de lei, iar ”în vârful piramidei situația scăpase totalmente de sub control, foarte mulți bugetari care treceau cu salariul peste cel mai președintelui României. Ei reprezintă 3% dintre bugetari”. Ministrul Muncii a precizat că în această situația erau directori de la APIA, de exemplu, care aveau salarii peste 12.000. 

60% din bugetari, salarii crescute

”Este clar că salariile mici trebuie să le creștem la aproximativ 60% dintre bugetari. Cum facem asta? Etapizat până-n 2022. La jumătatea piramidei, unde erau între 4.000 și 7.000 vor fi creșteri mai mici sau deloc. Tot ce înseamnă peste 7.000, am început să corectăm dezechilibrele” a precizat Lia Olguța Vasilescu, la Antena 3. 

Șefii de instituții, salarii nepermis de mari

Ministrul a subliniat: ”Da, le vor scădea salariile pentru că sunt nepermis de mari, nu pot să fie bugetari din sistem cu salariul peste cel al președintelui României!”. 

Lia Olguța Vasilescu a subliniat că au stabilit raportul de 1 la 12. 

Iohannis, salariu mai mic cu 40%

”Președintelui i s-a tăiat salariul cu 40%. Nu numai lui, și mie, pentru că salariile erau foarte mari și nu puteam ajunge la raportul de 1 la 12” a afirmat Lia Olguța Vasilescu. 

Ministrul Muncii a mai spus că secretarii de stat de la Ministerul Sănătății se plângeau că consilierii aveau salarii mai mari decât aceștia, erau salarii de 12.000 - 14.000 potrivit ministrului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel