Structura noului Guvern PNL. Cine sunt miniștrii lui Orban - LISTĂ și descrierea lor- Document

PNL are un raport cu privire la posibilii candidați în noul Guvern Orban. Ludovic Orban deschide raportul. Este urmat de Raluca Turcan în funcția de vicepremier. 

Un document al unei mari firme de consultanță, McGuireWoods, a ajuns în mass-media și circulă în mediul online. Este vorba despre structura noului Guvern PNL. Mai precis, este o listă de potențiali miniștri, o evaluare cu cine ar putea fi. 

Vezi aici documentul

La Finanțe sunt patru variante, în frunte cu Florin Cîțu, descris ca ”inamicul politic” al lui Daniel Zamfir, critic al BNR și luptător împotriva măsurilor PSD în general și împotriva lui Eugen Teodorovici în particular. 

La Apărare, primul pe listă e Ovidiu Raețchi și al doilea generalul Nicolae Ciucă. 

La Interne, numirea ar fi strict politică, fiind propuși doi politicieni. La Externe, în schimb, primele două propuneri sunt consilierul prezidențiale Bogdan Aurescu și ambasadorul Emil Hurezeanu, doi oameni apropiați președintelui. Mai e și propunerea PNL, Ligia Popescu. La Transporturi și Comunicații, propus e unul singur, Lucian Bode, fost ministru al Economiei, fost lider de sindicat și fost consilier local și județean. Cupșa și Gorghiu sunt propunerile pentru Justiție. La Economie și Energie, prima propunere este profesorul Virgil Popescu, care, în urmă cu două zile afirma că nici pomeneală de o asemenea listă. Pentru Muncă, se luptă, pe primele locuri, Vîlceanu și Sighiartău. La Sănătate, sunt trei specialiști în medicină și un contestatar al Gabrielei Firea. La Agricultură, lista e deschisă de fostul președinte ProAgro. Pentru Mediu, e o singură variantă -Costel Alexe. Marilen Pirtea deschide lista pentru Educație. La Cultură, primul pe listă e profesorul Vlad Nistor. La Fonduri Europene, lista e deschisă de Petru Luhan, despre care și scrie în descriere că a fost într-un scandal la începutul lui 2019. Sighiartău e propus și la Dezvoltare Regională. 

Vezi mai multe în documentul atașat mai sus. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel