EXCLUSIV  Strategia de sănătate pentru 2021 - 2027. Adrian Wiener, medic și deputat: Prevenția, rol mult mai important

Strategia de sănătate pentru 2021 - 2027. Adrian Wiener, medic și deputat: Prevenția, rol mult mai important / Foto Pexels
Strategia de sănătate pentru 2021 - 2027. Adrian Wiener, medic și deputat: Prevenția, rol mult mai important / Foto Pexels

Medicul Adrian Wiener, deputat USR-PLUS, a vorbit despre strategia de sănătate pentru perioada 2021 - 2027.

„Efectul direct al legilor depinde și de normele de aplicare. (...) Vă dau un exemplu: suntem în pragul de a elabora strategia de sănătate pentru perioada 2021 - 2027, care se suprapune și pe un exercițiu financiar european care este mult mai permisiv în ceea ce privește sistemele de sănătate. Și bineînțeles că prevenția va trebui să joace un rol important în interiorul acestei strategii.

Personal, am început să creionez câteva elemente care să constituie un punct de plecare atunci când se va discuta public despre această strategie. Mă refer la prevenție acum. Sigur că sunt câteva coordonate esențiale, dar trebuie să înțelegem că impactul este enorm în zona prevenției, mult mai vizibil, palpabil”, a spus Adrian Wiener.

Ulterior, a adăugat: „Efectele se pot vedea pe termen lung, nu există o gratificare instantanee a efectelor prevenției în general, dar ele sunt mult mai consistente, iar ameliorarea indicatorilor de sănătate publică este mult mai ușor de observat în politicile publice legate de prevenție, fie că vorbim despre depistare precoce sau despre prevenția complicațiilor unor boli deja instalate, care trebuie mult mai ferm monitorizate, mă refer la boli cardiovasculare sau diabet. (...) Toate trebuie să-și găsească un suport în această strategie, un element de pornire pentru politici publice coerente!”

Declarațiile au fost făcute la „DEZBATEREA ONLINE: Vaccinarea, prezent și viitor”, eveniment organizat de trustul de presă DC Media Group, din care fac parte DC News, DC Medical, DC Business, Stiridiaspora.ro, Defenseromania.ro, Spectacola.ro, și DC News TV. La dezbatere au participat reprezentanți ai autorităților, parlamentari, experți în sănătate publică, medici, dar și reprezentanți ai pacienților.  

DEZBATERE ONLINE: Vaccinarea, prezent și viitor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel