Ştefan Mandachi a botezat coronavirusul: Eu aşa o să îi zic de acum încolo

Omul de afaceri Ştefan Mandachi a transmis că, începând de astăzi, el nu-i va mai spune virusului care face ravagii în întreaga lume "coronavirus" sau "covid-19".

"În 1990 aveam patru ani. Cred că am învățat să descifrez literele datorită ”Made in China”: toate jucăriile pe care le primeam erau inscripționate la fel. Am întrebat-o pe mama ce înseamnă și mi-a explicat că se fabrică depaaarte, în China, o țară prietenă cu Ceaușescu. Pentru mine însă, era foarte aproape: am copilărit cu ma-de in China (chiar așa am pronunțat mulți ani).

M-am identificat cu ”madeinchina” toată viața. Deja face parte din ființa mea, din sinele și ego-ul meu. Creierul are înfipt sintagma în adâncurile subconștientului și voi muri probabil cu această informație lipită pe sistemul nervos. Multe jucării, haine, telefoane, au fost calitative și utile. Altele au fost niște jafuri. Cele mai multe, știfturi, dar cu toate astea, au avut eterna inscripție pe ele. Ce-a fost bun am păstrat și respectat. Chiar acum tastez pe laptop/iPhone chinezesc", a scris Ştefan Mandachi pe Facebook.

Cum vrea Mandachi să se numească virusul

"Acum, la 34 ani, China a livrat un virus. Asta e, se mai întâmplă. Dar după ce toată viața mi-au tatuat pe creier ”Made in china”, mi se pare onest, de bun simț și corect, ca și noua ”producție” să aibă locul de proveniență inscripționat pe ea. Acum un secol, gripa Spaniolă s-a chemat Spaniolă. Probabil că dacă virusul venea tot din Spania, s-ar fi numit Gripa Spaniolă2. Sau din Bulgaria, România, Elveția, Rusia. Deci așa e corect, da? De unde și până unde porecla de Covid19? De unde și până unde botezarea Coronavirus? Hai că nu suntem proști. Din clipa asta, eu nu voi mai pronunța sau scrie pe nicăieri Covid19 sau Coronavirus. Simplu și la obiect: CHINAVIRUS, GRIPA CHINEZEASCĂ, VIRUSUL CHINA, VIRUSUL CHINEZESC.

Mă mir că au mușcat-o atât de ușor Europa și America", transmite Ştefan Mandachi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel