Stare de alertă gunoaie Sector 1. Alin Stoica, prefectul Capitalei: Nu se permite rezilierea de contracte comerciale

Alin Stoica, prefectul Capitalei, a făcut mai multe declarații referitoare la starea de alertă privind gunoiul de pe străzile Sectorului 1 din Capitală.

"În acest moment, am luat legătura cu factorii de decizie pe parte sanitară şi de mediu. Am solicitat şi DSP şi DSVSA şi Gărzii de Mediu să facă o analiză şi să ne-o prezinte şi în funcţie de constatările dumnealor atunci putem să răspunde dacă este cazul său nu să dăm curs unei astfel de solicitări. Eu sper ca în următoarele zile, o zi, două, cel mai târziu luni, să am un răspuns din partea tuturor instituţiilor", a declarat Alin Stoica.

"Comitetul local poate să ia o astfel de măsură cu încuviinţarea prefectului, conform ordonanţei. Trebuie să fie un acord al instituţiei Prefectului pentru ca acea situaţie de urgenţă să fie luată, la fel cum pentru Bucureşti este necesar acordul CNSU", a mai spus prefectul Capitalei.

Întrebat dacă starea de alertă îi va permite Primăriei Sectorului 1 să contacteze un alt operator de salubritate şi astfel să renunţe la serviciile Romprest, acesta a mai spus: "Starea de alertă nu permite rezilierea de contracte comerciale, ci permite înlăturarea pericolului care va fi identificat la adresa, să spunem, a sănătăţii populaţiei. Dacă pericolul este gunoiul acela de pe stradă, va fi luată o măsură - nu pot să spun care, acum - de îndepărtare a acelui gunoi. Măsurile pot fi luate doar pe perioada stării de alertă". 

"Cea mai rapidă soluţie de a îndepărta gunoiul este ca prestatorul să îşi îndeplinească obligaţiile pentru că aceste servicii publice trebuie asigurate în mod continuu şi legea prevede obligaţia şi a administraţiei locale şi a prestatorului să asigure continuitatea serviciilor în locurile publice", a mai spus Alin Stoica.

Vezi și: Război Cîţu - Orban, în problema gunoaielor de la Sectorul 1? Chirieac: S-a trecut prea uşor peste această ştire

Clotilde Armand solicită stare de urgență în Sectorul 1

"Am solicitat Comitetului Local pentru Situații de Urgență să înainteze Prefecturii Municipiului București o adresă prin care să declare starea de alertă din cauza situației sanitare de pe raza teritorială a Sectorului 1 cauzată de șantajul și suspendarea colectării gunoiului de către operatorul de salubritate.

În paralel, am purtat discuții cu firmele de sortare a gunoiului din Sectorul 1 și am ajuns la un acord. Am aflat că stațiile de sortare și-au redeschis porțile începând de astăzi dimineață pentru a primi gunoiul colectat de Romprest. Aceste stații erau închise din cauza neachitării de către compania Romprest a facturilor datorate în ciuda plăților făcute de Primăria Sectorului 1.

Vezi și: Ioana Constantin către Clotilde Armand: Dacă nu sunteţi în stare, plecaţi! Nu e nicio ruşine, nu vă ţine nimeni cu forţa

PS: Vă rog să sunați la Poliția Locală Sector 1 și continuați să reclamați neridicarea gunoiului Dvs. Este foarte important acest lucru. O să vă explic mai târziu de ce. Știu că nu este cea mai confortabilă situație: vă citesc mesajele, umblu zilnic în sector și văd cu ochii mei ce se întâmplă. Dar de asta suntem noi aici. Să rezolvăm problemele. Acest episod negru din istoria Sectorului 1 cauzat de politicieni corupți și mafia gunoaielor va lua curând sfârșit. Vă promit. Mulțumesc tuturor celor care sunteți alături de mine“, a scris Clotilde Armand pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel