Urmărește emisiunea live



EXCLUSIV  Război Cîţu - Orban, în problema gunoaielor de la Sectorul 1? Chirieac: S-a trecut prea uşor peste această ştire

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat situaţia de la Sectorul 1, unde primarul Clotilde Armand a cerut instituirea stării de alertă, urmare a problemelor cu gunoaiele, însă prefectul nu a luat, cel puţin deocamdată, o astfel de decizie. 

„E o ştire peste care s-a trecut mult prea uşor: şi anume că prefectul Capitalei refuză să instituie starea de alertă spre a-i face hachiţa doamnei Armand, în aşa fel încât doamna Armand să vină repede cu o altă firmă de salubritate.

Prefectul Capitalei – ca şi toţi prefecţii – ţine de primul ministru. Doamna Armand a fost hotărâtă la Sectorul 1, ca şi domnul Nicuşor Dan la Capitală - o altă lumină – de către domnul Ludovic Orban. Să înţeleg în acest moment că, iată, conflictul dintre Cîţu şi Orban se mută şi în această zonă foarte sensibilă pentru cetăţeni? Primarul general, Sectorul 1, prefecţii... Că acest lucru va provoca o reacţie dură, faptul că nu se aprobă starea de alertă în Sectorul 1, pentru ca doamna Armand să-şi aducă firma de salubritate, va avea consecinţe în opinia mea. Las că doamna Armand probabil că o să-l pună pe Facebook pe prefectul Capitalei şi o să mai zică nasoale despre el.

Una peste alta, eu nu cred că prefectul a acţionat cu de la sine putere. Cred că s-a consultat cu premierul”, a subliniat analistul politic Bogdan Chirieac în cadrul emisiunii "Deferiţi mass-media".

"Aici va fi o mişcare. Iar aici femeia asta trebuie trasă la răspundere. Aici nu e de prefect. Prefectul a făcut ce trebuie, a zis 'dom'le, nu intru în acest joc'", a punctat şi Cozmin Guşă. 

Reamintim că primarul Clotilde Armand a cerut Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă să înainteze Prefecturii Capitalei o adresă prin care să declare "starea de alertă" din cauza situaţiei sanitare din Sectorul 1 cauzată de problema gunoaielor.

VIDEO: 

Ce a declarat prefectul Alin Stoica, după solicitarea făcută de Clotilde Armand

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat, vineri, că evaluează situaţia din Sectorul 1, unde s-a suspendat activitatea de colectare a gunoiului de către compania Romprest şi Primăria solicită declararea stării de alertă, urmând să se consulte şi cu autorităţile sanitare şi de mediu.

"Evaluăm situaţia, mă voi consulta şi cu autorităţile sanitare şi de mediu şi vom analiza şi documentaţia pe care Primăria Sectorului 1 ne-o trimite şi apoi vom avea un răspuns", a transmis Stoica, într-o declaraţie de presă.

El a menţionat că va convoca vineri consultări pe această temă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel