Stanoevici, despre dosarul votului din Diaspora: Nu mă îngrijorează ancheta DNA

Ministrul delegat pentru Românii de Pretutindeni, Bogdan Stanoevici, susține că nu îi este frică de ancheta procurorilor în dosarul organizării alegerilor prezidențiale în Diaspora, instrumentat în prezent de Direcția Națională Anticorupție.

"Nu am de ce să fiu îngrijorat în această privință, ținând cont de faptul că mandatul meu ministerial nu include atribuțiuni în aceasta privință", a declarat Bogdan Stanoevici pentru DC News.

Ministrul a precizat că nu a fost citat în acest dosar, arătând că urmărirea penală a fost începută in rem.

Criticii modului în care au fost organizate alegerile prezidențiale în străinătate au legat administrarea defectuoasă de numele lui Bogdan Stanoevici. Asemenea ministrului de Externe, ministrul delegat pentru Românii de Pretutindeni a insistat că mandatul său nu presupune sarcini în această zonă.

Cine este Bogdan Stanoevici, propunerea premierului pentru Ministerul Românilor de Pretutindeni

Surse politice spun că Bogdan Stanoevici va pleca din funcția de ministru delegat ca urmare a remanierii guvernamentale care va fi anunțată luni de premierul Victor Ponta.

Stanoevici nu a vrut să facă niciun comentariu referitor la subiectul remanierii. De asemenea, ministrul a refuzat să spună dacă se va înscrie în PSD sau în alt partid.

DNA anunța la 4 decembrie că "în cursul lunii noiembrie, anul curent, s-a înregistrat un dosar penal în care se fac cercetări cu privire la modalitatea de organizare și desfășurare a votului în Diaspora. Procurorii anticorupție, constatând că la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție se află înregistrat un dosar penal cu același obiect, la data de 02 decembrie 2014 au solicitat acestei instituții cauza respectivă, în vederea reunirii celor două cauze penale", se arată într-un comunicat al DNA".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel