Stadion nou în Hunedoara. Investiție de 313 milioane lei, aprobată de guvern/ video

FOTO: Primăria Hunedoara
FOTO: Primăria Hunedoara

Hunedoara va avea parte de un complex sportiv nou, în cadrul căruia se va afla și un stadion modern, cu o capacitate de peste 10.000 de locuri.

Valoarea investiției care va cuprinde și un stadion cu o capacitate de 10.100 de locuri depășește 313 milioane lei.

„Prin proiect, se doreşte realizarea unui teren de fotbal în conformitate cu regulile de suprafaţă FIFA şi Ghidul UEFA pentru Stadioane de calitate, cu spaţiu de gradene pentru spectatori, utilizat atât pentru meciuri oficiale, cât şi pentru alte activităţi”, se arată într-un comunicat al Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA).

„Avem tradiţie în fotbal, iar o nouă arenă ne va ajuta să avem şi un viitor frumos. Va fi un stadion al întregului judeţ, care va putea găzdui şi evenimente culturale, un stadion care va atrage, în unele momente, public de pe o rază de cel puţin 100 de kilometri. Dacă procedurile de licitaţie vor începe în primăvara anului viitor şi se vor derula fără mari întârzieri, avem motive să sperăm că lucrările vor putea începe în ultima parte a anului 2023”, a declarat primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu.

Complexul Sportiv „Michael Klein” din municipiul Hunedoara va fi construit pe o suprafaţă de 37.207 mp, cu un regim de înălţime constituit din subsol, parter şi trei etaje.

Complexul va cuprinde şi vestiare dotate cu grupuri sanitare şi camere de duşuri, grupuri sanitare pentru public, cabinet medical, birouri administrative, spaţii tehnice şi de depozitare, zonă de restaurant, săli de conferinţă, sală de box, săli de forţă şi cardio, dar şi spaţii destinate închirierii.

Pe lângă spaţiile interioare, se va propune o nouă amenajare exterioară, prin care să se creeze zone de promenadă şi de evenimente, precum şi o parcare cu 435 de locuri. Terenul principal de fotbal va fi dotat cu nocturne, ecran de difuzare şi tabele de scor electronice.

Valoarea totală a proiectului este de 313.785.691,12 lei, iar durata de proiectare şi execuţie este de 28 de luni.

Noul stadion va fi ridicat pe amplasamentul actualei arene fotbalistice din Hunedoara. Cheltuielile de demolare a vechiului stadion vor fi suportate de Primăria municipiului Hunedoara, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel