Spitalul Metropolitan: Ordonanţă de Urgenţă, aprobată. Termenul de realizare

OUG de acordare a terenului pentru construirea Spitalului Metropolitan a fost aprobată, iar termenul de realizare este de maximum 20 de ani.

Executivul a aprobat, miercuri, OUG privind transmiterea unui imobil din domeniul public al statului şi administrarea Societăţii Publice de Televiziune în domeniul public al Municipiului Bucureşti pentru realizarea Spitalului Metropolitan din Capitală, a anunţat Nelu Barbu, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

'Acel teren necesar construirii Spitalului Metropolitan are o suprafaţă de peste 47.000 de metri pătraţi, este situat în şoseaua Pipera din sectorul 2 şi trece din domeniul public al statului şi administrarea Societăţii Române de Televiziune în domeniul public al Municipiului Bucureşti, iar termenul de realizare a investiţiei este de maximum 20 de ani', a spus Nelu Barbu, într-o conferinţă de presă.

În debutul şedinţei de Guvern, premierul Viorica Dăncilă a anunţat că Executivul va adopta un act normativ pentru acordarea terenului pe care se va construi Spitalul Metropolitan din Bucureşti.

[citeste si]

Potrivit primarului general Gabriela Firea ulterior va fi demarat în regim de urgenţă studiul de prefezabilitate. 'Următorul pas va fi acela de demarare în regim de urgenţă a studiului de prefezabilitate, prin intermediul căruia vom stabili foarte clar care este modalitatea de realizare a acestui spital metropolitan Bucureşti-Ilfov şi, fireşte, şi pentru celelalte judeţe limitrofe, (...) modalitatea de realizare însemnând licitaţie publică sau concesiune, (...) investiţie totală din bugetul local al Primăriei Generale sau atragerea unui investitor privat român sau străin. Dar toate aceste informaţii relevante vor reieşi practic din realizarea studiului de prefezabilitate, urmat de studiul de fezabilitate'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel