Soţia premierului Cioloş va susţine un concert pentru "Cuminţenia Pământului"

Soţia premierului Dacian Cioloş, Valerie Cioloş-Villemin, va susţine joi seara, alături de alţi artişti, la Catedrala Romano-Catolică din Alba Iulia, un concert de muzică sacră.


Concertul vine în sprijinul campaniei naţionale de subscripţie publică pentru achiziţionarea sculpturii 'Cuminţenia Pământului', a anunţat, marţi, printr-un comunicat de presă, Centrul de Resurse - Academia Doamnelor.

Valerie Cioloş-Villemin a mai susţinut un concert la Alba Iulia, mai precis la Casa de Cultură a Studenţilor, în toamna anului trecut.

"Primăria municipiului Alba Iulia şi Centrul de Resurse — Academia Doamnelor Alba Iulia, în parteneriat cu Liceul de Arte 'Regina Maria' Alba Iulia, organizează joi, 28 aprilie, de la ora 19.30, la Catedrala Romano-Catolică 'Sfântul Mihail' din Alba Iulia, un 'Concert de muzică sacră' susţinut de Valerie Cioloş-Villemin, soprana Alexia Trif, tenorul Ioan Chiciudean, Valentina Popovciuc — pian şi corul de copii dirijat de Boris Rancov', menţionează sursa citată.

[citeste si]

Concertul, organizat prin campania 'Produs din suflet pentru comunitate', doreşte să implice comunitatea locală în susţinerea achiziţionării de către Ministerul Culturii a operei lui Constantin Brâncuşi 'Cuminţenia Pământului'.

Ministerul Culturii a ajuns la un acord cu proprietarii operei lui Brâncuşi, pentru achiziţionarea "Cuminţeniei Pământului" la preţul de 11 milioane de euro. Guvernul va acoperi 5 milioane de euro, urmând ca restul de 6 milioane de euro să fie strâns din subscripţia publică.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel