'Cumințenia Pământului', marile controverse. Legătura cu Loteria - SONDAJ

Decizia Guvernului de a aloca doar o parte din banii necesari pentru cumpărarea sculpturii lui Brâncuși, ”Cumințenia pământului” naște semne de întrebare. Pe blogul personal,  Marian Popescu se întreabă de ce nu a dat statul întreaga sumă? Ministerul Culturii alocă doar cinci milioane, iar restul de șase, convenit cu moștenitorii, urmează a fi strâns prin subscripție publică.

Ar putea fi vorba despre un exercițiu de imagine, în an electoral, crede prof. Popescu. Nu este clar nici ce se va întâmpla cu banii subscriși, dacă nu se strânge întreaga sumă. Se vor întoarce la cetățenii patrioți?

În cazul Ateneului, a fost vorba de organizarea unei loterii publice unde s-au pus la vânzare 500.000 de bilete de 1 leu, atrage atenția prof. Popescu. De ce nu se procedează la fel în 2016?

 În anii 90, în plină criză economică, Loteria avea profit, din care subvenționa Comitetul Olimpic, federația de fotbal, Ministerul Culturii. După inundații, s-au pus în vânzare lozuri, iar din veniturile acestei operațiuni au fost construite case pentru sinistrați.

Profitul estimat, în prezent, de Loterie, pentru un an, se  învârte în jurul sumei de 50 de milioane de lei. Cam atât costă și Cumințenia Pământului. Loteria nici nu ar trebui să aloce întreaga sumă, ci doar premiile.

Premierul Dacian Cioloș spune că, dacă nu se strânge întreaga sumă, prin subscripție, înseamnă că românii doresc să renunțe la sculptura lui Brâncuși. Nu mai bine renunțăm la Loterie, dacă nu poate contribui cu nimic la acest proiect cultural?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel