Părintele Necula: Dacă vom construi o catedrală, putem să cumpărăm și o statuie

Părintele Constantin Necula susţine campania de strângere de fonduri pentru cumpărarea sculpturii lui Constantin Brâncuşi 'Cuminţenia Pământului', pentru că 'e important, inclusiv creştinii ortodocşi din România să înţeleagă că dacă vom construi o catedrală, putem să cumpărăm şi o statuie'. 

'Cred că acum e important, inclusiv creştinii ortodocşi din România să înţeleagă că dacă vom construi o catedrală putem să cumpărăm şi o statuie. Altfel, suntem nemernici. Adică, identitatea noastră este ortodoxă. Brâncuşi, în 'Cuminţenia Pământului', unde o Evă nevinovată îşi cere iertare pentru cădere ... este important să o recuperăm aşa cum este ea. O Evă nevinovată, feciorelnică, ce îşi cere iertare pentru cădere. Nu degeaba are cucuie pe cap, nu degeaba este aşezată într-o poziţie de părere de rău. Poate prin 'Cuminţenia Pământului' ne cumpărăm şi noi înapoi cuminţenia ca popor', a afirmat preotul Constantin Necula.

Pentru a ajuta la strângerea de bani pentru 'Cuminţenia Pământului', preotul Necula ar fi de acord să apară chiar şi într-un videoclip.

'Aş face un videoclip în care să cer să contribuie lumea neapărat la 'Cuminţenia Pământului'. Acolo merită', spune Necula. În opinia consilierului misionar-pastoral şi de imagine al Mitropoliei Ardealului, 'noi suntem foarte departe să avem o catedrală', referindu-se la Catedrala Mântuirii Neamului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel