EXCLUSIV  Şoferul român, schimbare după ce iese din ţară: "Ia piciorul de pe acceleraţie, păstrează banda. Cum? E acelaşi om!". Poteraş (USR), explicaţie

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Senatorul USR Cosmin Poteraş a explicat de ce şoferii români respectă toate regulile de circulaţie după ce trec graniţa României spre vest. 

"De la Vama Borş, a luat piciorul de pe acceleraţie, stă frumos pe banda lui, se schimbă lucrurile. Cum? Că e acelaşi om!", a punctat Val Vâlcu cu referire la comportamentul şoferilor români în afara ţării. 

"Da, am observat şi eu acest lucru la şoferii care trec graniţa, această schimbare de atitudine. Cred că sunt obişnuiţi să scape foarte uşor de contravenţii în România. Altfel nu îmi explic. Chiar şi atunci când Poliţia îşi face datoria şi dă amenzi, v-am spus, gradul de încasare la persoanele fizice este de 25%. Asta spune multe!", a replicat Cosmin Poteraş în direct la DC NEWS TV. 

"Când e oprit câte un şofer, ia telefonul, filmează, se răsteşte la poliţist. În SUA, ne-a spus cineva de la Consulat că dacă te opreşte un poliţist nu duci mâna brusc să scoţi paşaportul, nu te răsteşti la el, că te duce la judecător şi pierzi bani şi timp. Aici, poliţistul este ameninţat, şicanat", a mai punctat Vâlcu. 

"Din păcate vedem multe astfel de scene. Să ştiţi că şi noi avem obligaţia de a rămâne în maşină cu mâinile pe volan. Poliţistul trebuie să spună cine e, de ce te-a oprit. Din păcate, nu se respectă aceste reguli întotdeauna şi cumva eu cred că poliţiştii au ajuns să fie reţinuţi în a arăta fermitate, tocmai pentru că astfel de cazuri duc la conflicte care escaladează, ajung în presă, şi ei sunt sancţionaţi (...) (n.r întrebat dacă nu s-ar putea interzice prin lege folosirea telefonului pentru ameninţarea poliţistului) Cred că este. Se numeşte trafic de influenţă când suni pe cineva ca să scapi de ceva care te supără. Doar să se aplice legea, poliţistul să aibă curajul să ducă demersul la capăt", a mai spus senatorul USR. 

"În rândul persoanelor fizice, gradul de încasare a amenzilor este de 25%"

"În rândul persoanelor fizice, gradul de încasare a amenzilor este de 25%, în timp ce per total este de 40%. Fie că le contestă în instanță, fie că nu le plătesc... Știu că există acea prevedere legală prin care amenzile se impun la taxe și impozite locale în fiecare an, dar realitatea bate filmul. Poate că sunt mulți oameni care nu au bunuri pe numele lor, poate că nu-i interesează, în cinci ani se prescriu aceste datorii fiscale și atunci un lucru cert este că nu funcționează. Va trebui să venim cu măsuri complementare atunci când contravenția nu este dusă la îndeplinire.", a atras atenția senatorul USR.  

Întrebat de jurnalistul Val Vâlcu dacă "nu se adună și puncte la permis", Cosmin Poteraș a răspuns că "ba da, punctele se adună, dar într-o perioadă de șase luni, dacă nu comiți alte fapte și n-ai cumulat suficient cât să ți se suspende permisul, atunci se șterg, se pornește de la zero."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel