Simptomul CIUDAT al COVID-19 care ar trebui să-ți dea de gândit. Ce au descoperit cercetătorii

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

A apărut un nou simptom al infectării cu SARS-CoV-2.

Pandemia de COVID-19 pare departe de a se termina, dat fiind faptul că apar tot mai multe mutații care ridica îngrijorări în întreaga lume. 

Și chiar dacă se știa că apar doar noi tulpini din ce în ce mai contagioase, oamenii de știință au descoperit încă un simptom banal asociat infectării cu SARS-CoV-2. 

Dacă înainte semnele care îi trimiteau pe oameni la testarea anti-COVID erau febra, tusea, lipsa gustului și a mirosului, durerea de cap, durerile musculare sau oboseala excesivă, acum a fost identificat cu un nou simptom.

Care e noul simptom descoperit

Potrivit studiului realizat de Universitatea Anglia Ruskin, sensibilitatea la lumină, cunoscută și sub numele de fotofobie, este simptom al infecției cu virusul SARS-CoV-2.

La cercetarea realizată de oamenii de știință au participat 83 de persoane diagnosticate cu SARS-CoV-2, iar 18% dintre aceștia prezentau sensibilitate la lumină, 17% au experimentat mâncărime a ochilor, iar 16% dureri. 

Cercetătorii care au fost implicați în studiu au afirmat că virusul SARS-CoV-2 mai poate cauza și infecții oculare, cum este conjunctivita. Afirmațiile lor sunt suținute de Academia Americană de Oftalmologie, care spune că unul din trei pacienți COVID au fost diagnosticați și cu conjunctivită, potrivit wowbiz.ro

Crește numărul infectărilor în România, iar spitalele se aglomerează

Până ieri, 17 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.088.053 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).  1.050.342 de pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 544 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

34.359 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 16.08.2021 (10:00) – 17.08.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 6 decese (3 bărbați și 3 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitale din județele Bacău, Constanța, Ialomița, Iasi și Teleorman.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 40-49 ani, 2 la categoria de vârstă 50-59 ani și 3 la categoria 70-79 de ani. Toți pacienții decedați au prezentat comorbidități. 

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 1.029 Dintre acestea, 126 sunt internate la ATI. 

Citește și: 

Cîțu, umilit și CONCEDIAT de banca la care lucra: I-au mutat biroul lângă toaletă, să-l determine să plece

Gheorghe Turda - Constantin Enceanu, SCANDAL pe scenă. I-a aruncat apă în față: Nu e normal cu capul, un needucat! Toată lumea a rămas stupefiată

Irina Fodor rupe tăcerea despre Asia Express: M-a LOVIT foarte tare, m-a șocat

Sarah, fiica Anamariei Prodan, dezvăluire despre Reghe: Vă spun ceva în premieră

Ștefan Bănică, pus la ZID pentru o fotografie cu Violeta, fiica lui: Păcat... părinți "second hand"

Nicoleta Luciu, despre infidelitățile soțului: Fetele bune au gura mai mică. La noi e invers

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel