Sfântul Ştefan 2019, tradiţii şi superstiţii. De ce nu e bine să te cerţi cu cineva în această zi

Loredana Brumă / 26 dec 2019 / 17:16 Salveaza PDF Comentarii
sfantul stefan
sfantul stefan

În a treia zi de Crăciun, pe 27 decembrie, se sărbătoreşte Sfântul Ştefan. Există mai multe tradiţii şi superstiţii de care creştinii ţin cont în această zi sfântă. 

Sfântul Ştefan 2019, tradiţii şi superstiţii. Se spune că nu e bine să te cerţi sau să te porţi urât cu cineva în această zi. Cel ce nu va respecta această sărbătoare va fi pedepsit prin boli şi sărăcie.

Sfântul Ştefan 2019, tradiţii şi superstiţii. Se spune că cei care au probleme de sănătate sau se judecă de multă vreme cu persoane foarte orgolioase, este bine să aducă în casa lor o icoană cu Sfântul Ştefan, sfinţită în această zi.

Sfântul Ştefan 2019, tradiţii şi superstiţii. Se fac pomeniri pentru sufletele celor care au murit în împrejurări dramatice, iar pachetele cu mâncare se împart şi persoanelor tinere, care poartă numele primului mucenic Ştefan.

Citeşte şi Sfântul Ştefan 2019. Cele mai frumoase mesaje

 

Sfântul Ştefan 2019, tradiţii şi superstiţii. În unele zone din Muntenia se prepară Pâinicile lui Ştefan. Acestea se fac dintr-un aluat asemănător cu cel de cozonac, se ung cu miere şi se fac pâinici în forme rotunde. Aceste dulciuri, care amintesc de pietrele ce l-au ucis pe Sfântul Ştefan, se sfinţesc la biserică în ziua praznicului şi se împart copiilor săraci.

 Sfântul Ştefan 2019, tradiţii şi superstiţii. Pentru sporul casei şi pentru sănătatea rudelor cu probleme mari de sănătate, trebuie să-l cinstim pe Sfântul Mucenic Ştefan prin fapte bune. Împăcările sunt binevenite în această zi.

Sfântul Ştefan 2019, tradiţii şi superstiţii. În ziua praznicului, este bine să evităm deplasările în zone montane şi în locuri izolate.  

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26