Sfântul Ilie, 20 iulie. Prăjitură românească pentru sărbătoriți, rețetă

Ema Apostu / 20 iul 2019 / 16:06 Salveaza PDF Comentarii
Imagine cu rol ilustrativ
Descriere foto: Imagine cu rol ilustrativ

Sfântul Ilie, 20 iulie. Prăjitură românească pentru sărbătoriți, rețetă. Prăjitura românească pentru sărbătoriți, de Sfântul Ilie, este o rețetă foarte îndrăgită. Se prepară ușor și este delicioasă. 

Ingrediente pentru prăjitura de Sfântul Ilie

 

6 ouă
150 gr zahăr pudră vanilat
125 gr făină 000
3 linguri ulei
1 lămâie
4 mere
4 linguri frişcă

Mod de preparare pentru prăjitura de Sfântul Ilie

 

Sfântul Ilie, 20 iulie. Prăjitură românească pentru sărbătoriți, rețetă. Merele se curăţă de coajă şi cotor, se taie feliuţe de 1 cm grosime şi se aşează la scurs pe prosoape de hârtie. Ouăle se separă, iar gălbenuşurile se freacă împreună cu jumătate din cantitatea de zahăr, până devine o cremă groasă, scrie culinar.ro.

Sfântul Ilie, 20 iulie. Prăjitură românească pentru sărbătoriți, rețetă. Albuşurile se bat spumă cu un strop de sare. Când spuma devine foarte tare, se adaugă restul de zahăr şi se bate din nou.

Sfântul Ilie, 20 iulie. Prăjitură românească pentru sărbătoriți, rețetă. Se pun apoi gălbenuşurile frecate şi făina şi se amestecă până se omogenizează aluatul. Într-o tavă rotundă, tapetată cu făină, se aşează feliuţele de mere uscate şi se toarnă aluatul pe deasupra.

Sfântul Ilie, 20 iulie. Prăjitură românească pentru sărbătoriți, rețetă. Se coace la foc potrivit până e coca gata, apoi se dă la rece. Se răstoarnă invers, cu merele deasupra şi se ornează cu frişcă proaspăt bătută, fructe colorate, ciocolată rasă sau sos de ciocolată.


Te-ar putea interesa







Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27