Serena Williams şi Lewis Hamilton ar putea fi printre noii patroni ai lui Chelsea

Sursa foto: Pexels (Simon Reza)
Sursa foto: Pexels (Simon Reza)

Lewis Hamilton, septuplu campion mondial de Formula 1, şi Serena Williams, cu 23 titluri de Grand Slam în tenis, s-au alăturat grupului condus de Sir Martin Broughton, care a făcut o ofertă pentru cumpărarea clubului de fotbal Chelsea, transmite Reuters, care citează o sursă apropiată procesului de vânzare. 

Grupul lui Broughton, fost preşedinte al lui FC Liverpool, care are în componenţă investitori bogaţi din întreaga lume şi pe preşedintele World Athletics, Sebastian Coe, are ca obiectiv menţinerea clubului Chelsea în topul fotbalului european. Hamilton şi Williams vor contribui cu câte zece milioane de lire sterline fiecare, conform Sky Sports.

Fosta jucătoare americană este deja investitor la Los Angeles Angel City, care evoluează în liga americană de fotbal feminin (NWSL). Candidaturile finale pentru cumpărarea clubului Chelsea, scos la vânzare de magnatul rus Roman Abramovici, înainte de sancţiunile impuse de guvernul britanic, au fost depuse joi 14 aprilie.

Banca americană Raine Group supervizează procesul de vânzare. Pe lista finală a ofertanţilor se mai află un consorţiu care îi cuprinde pe oamenii de afaceri Todd Boehly, Hansjorg Wyss şi Jonathan Goldstein, alături de co-patronul echipei nord-americane de baschet Boston Celtics şi co-preşedinte al Bain Capital, Stephen Pagliuca.

Familia Ricketts, care s-a asociat cu miliardarii americani Ken Griffin şi Dan Gilbert, a înaintat iniţial o ofertă doar în numerar, dar apoi s-a retras din procesul de vânzare.

Roman Abramovici a scos Chelsea la vânzare pe 2 martie, pe fondul invaziei Rusiei în Ucraina. Miliardarul ruso-israelian a fost apoi sancţionat de guvernul Marii Britanii pe 10 martie.

Albaştrii trebuie să opereze în condiţiile unei licenţe guvernamentale stricte, iar banii rezultaţi din vânzarea clubului vor merge către fonduri de caritate care ajută victimele războiului din Ucraina. Abramovici s-a angajat să anuleze datoria de 1,5 miliarde de lire sterline a lui Chelsea şi eventuala tranzacţie, în urma licitaţiilor, ar putea ajunge la trei miliarde de lire sterline, conform Agerpres,

Citește și - Liderul mondial din Formula 1, JEFUIT în plină stradă. Pagubă de peste 300.000 dolari

Charles Leclerc, liderul clasamentului mondial din Formula 1, a fost jefuit în plină stradă.

Totul s-ar fi întâmplat în oraşul Viareggio, din Italia. LeClerc era împreună cu mai mulţi prieteni şi unul dintre antrenorii săi, Andrea Ferrari, pe stradă. Un fan l-ar fi oprit pentru a face poze şi a da autografe, dar în aglomeraţie, un hoţ a reuşit să îi fure ceasul de 320.000 dolari de la mână. 

Producătorul elveţian de ceasuri Richard Mille este unul dintre sponsorii vechi ai lui LeClerc, iar de anul trecut compania este şi partener Ferrari. LeClerc nu este primul şofer Formula 1 care a fost jefuit. Anul trecut, Lando Norris a fost deposedat de un prototip Richard Mille după finala EURO 2020 de pe stadionul Wembley, scrie motorsport.com. Vezi articolul inițial aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel