Şedinţă de URGENŢĂ la LPF după focarele de COVID din Liga 1

Liga Profesionistă de Fotbal s-a reunit într-o şedinţă extraordinară după apariţia mai multor focare de COVID la echipele de Liga 1. 

"Acum începem o ședință legată de situația celor de la Dinamo. La CFR așteptăm retestarea tuturor componenților echipei și ai staffului tehnic în data de 23, la 5 zile după prima testare pozitivă. După testarea din 23, vedem exact ce se întâmplă cu meciul CFR - Botoșani. Rămânem atașați principiului de a termina pe terenul de joc competiția, ținând cont de situația sănătății sportivilor.

Există în acest moment un protocol stabilit împreună cu MTS și Ministerul Sănătății. Este o situație grea la nivel național, nu doar în fotbal. Ceea ce se întâmplă la nivel național se oglindește și la nivelul fotbalului. Le-am recomandat tuturor cluburilor să intre în izolare sau autoizolare. Vedem dacă va fi nevoie de măsuri suplimentare.

Reluarea competiției, o măsură socială, s-a realizat pentru a oferi meciuri într-o perioadă grea. Pentru sezonul viitor vor fi multe îmbunătățiri și toate regulamentele sunt perfectibile. Refuz să accept ideea că fotbalul trebuie arătat cu degetul sau trebuie adus într-o stare de urgență. Fotbalul trebuie să meargă mai departe.

Nu, sub nicio formă nu am luat în calcul oprirea competiției. E clar că, așa cum a recomandat UEFA din aprilie, competițiile trebuie terminate pe teren. Pe 3 august trebuie să comunicăm participantele în cupele europene, trebuie transmise în funcție de meritul sportiv", a declarat Justin Ștefan, secretarul general al LPF, la Digi24.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel