Secretar de stat din ministerul Culturii, acuzat de hărţuire sexuală

Cosmin Marcovici, secretar de stat în Ministerul Culturii, este acuzat de hărţuire sexuală a unei minore. Fapta ar fi avut loc în perioada în care acesta lucra la Opera Naţională Iaşi. 

Tenorul Cosmin Marcovici, actual secretar de stat în Ministerul Culturii, este acuzat că ar fi flirtat cu o copilă din corul Juniorii Operei. Faptele s-ar fi petrecut la finalul anului 2016 – începutul anului 2017, când Marcovici îndeplinea funcția de manager interimar al Operei Iași, iar fata, Maria S., care avea atunci doar 17 ani, era colaborator permanent la Juniorii Operei, scrie reporteris.ro. 

Astfel, minora susţine că Marcovici ar fi încercat să o sărute în noaptea de revelion, dar şi că i-ar fi făcut mai multe propuneri cu caracter indecent. 

„În seara de 31 decembrie 2016, mă aflam la concertul de Anul Nou din fața Palatului Culturii din Iași împreună cu o colegă, unde printre alte formații cânta și formația domnului Marcovici, formația «Karma».

După concert, domnul Marcovici a venit la grupul nostru, s-a îndreptat către mine și a întins buzele dorind să mă sărute. În acel moment am întins obrazul, ferindu-mi fața, fiind clară intenția domnului Marcovici de a mă săruta pe buze. I-am spus că am 17 ani, și el e mult mai mare, căsătorit și nu pot da curs unor astfel de propuneri. El a râs și mi-a spus că mai am un pic și sunt bătrână, și că acum sunt numai bună. Am rămas stupefiată, iar după plecarea lui, colega mea mi-a spus că așa e el, cu foarte multe fetițe procedează la fel", a declarat tânăra în plângere. 

Cosmin Marcovici a demisionat de la Operă 

La începutul anului 2018, Opera Naţională din Iaşi a fost notificată de această plângere, iar tenorul Cosmin Marcovici şi-a anunţat demisia. De altfel, reporteris.ro menţionează că, potrivit unor surse, există legături de cauzalitate între plângere şi demisie, deşi Marcovici nu a oferit un motiv clar. 

„Dragii mei. Astăzi, 29.01.2018, mi-am prezentat DEMISIA din funcţia de Director General Adjunct al Operei Naţionale Române Iaşi. Mulţumesc colegilor pentru susţinere şi pentru toate lucrurile frumoase pe care le-am făcut cu ajutorul vostru. Va doresc în continuare tot binele din lume. Vă iubesc", a scris Marcovici, la vremea respectivă, pe pagina sa de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel