Sculptură de Brâncuși „La jeune fille sophistiquee", scoasă la licitație pentru o sumă record

O sculptură a lui Constantin Brâncuși ar putea stabili un nou record de vânzare. Opera de artă „La jeune fille sophistiquee", estimată la 70 de milioane de euro va fi scoasă la licitație.

 

Sculptura lui Constantin Brâncuși, „La jeune fille sophistiquee"/ „Tânăra sofisticată" va fi scoasă la vânzare pe 15 mai, la casa de licitații Christie's.

În 63 de ani, valoarea operei de artă a crescut de 1400 de ori. În prezent este estimată la 70 de milioane de euro, fiind cumpărată de Federick Stafford în 1955 la Paris, cu 5.000 de dolari. 

Frederick Stafford, un emigrant evreu stabilit în America și născut în România a cumpărat sculptura direct de la Brâncuși, atunci când i-a vizitat atelierul de la Paris. Opera de artă a servit drept cadou pentru cea de-a 28-a aniversare a soției lui Frederick, Elizabeth. 

„La jeune fille sophistiquee", ținută în muzeu timp de 40 de ani

Prețul estimat de casa de licitații ar putea reprezenta un nou record pentru sculptorul român, peste cel stabilit în 2017. Anul trecut, „Muza adormită" a fost vândută de Christie's cu 57 de milioane de dolari, după ce fusese evaluată la 29 de milioane de euro. 

„La jeune fille sophistiquee" ar putea deveni cea mai bine vândută sculptură a lui Brâncuși și totodată, una dintre cele mai scumpe din lume. În prezent, recordul este deținut de o sculptură a lui Alberto Giacometti, cumpărată de Steve Cohen în 2015 pentru 141 de milioane de dolari.

Banii obținuți din licitația pentru sculptura lui Brâncuși vor merge către moştenitorii cuplului Stafford, care intenţionează să îi aloce pentru opere caritabile, artă și proiecte educaționale, a declarat Alexandra Stafford, unul dintre cei trei copii ai cuplului. Soții Stafford au împrumutat sculptura muzeului Metropolitan Museum of Art din New York în 1978, unde a rămas timp de 40 de ani.

Vezi aici sculptura.

 
 
[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel