SCRISOARE CONGRESSMAN AMERICAN - VICTOR PONTA. Ce i-a scris CRISTOPHER SMITH PREMIERULUI ROMÂNIEI

Congressman-ul american Cristopher Smith i-a adresat premierului Victor Ponta o scrisoare prin intermediul căreia își exprimă îngrijorarea faţă de modificarea legii electorale în perioada campaniei electorale şi prin ordonanţă de urgenţă. Smith a afirmat că măsura Guvernului generează dubii privind motivaţia şi momentul ales.

În scrisoarea trimisă premierului la sfârşitul săptămânii trecute, congressman-ul american, membru al Comisiei de afaceri externe, susține că aceste măsuri pot avea consecinţe asupra colaborării politice interne după scrutin.

"Modificarea procedurilor pe durata unei campanii electorale nu poate face decât să stârnească dubii în legătură cu momentul şi motivaţia unei asemenea acţiuni şi poate avea consecinţe asupra cooperării politice şi bunei guvernări după alegeri. Sunt îngrijorat că, dacă vor fi aplicate, aceste modificări electorale vor afecta capacitatea celui care câştigă alegerile de a lăsa în urmă divergenţele de campanie şi de a-i îndruma pe români să se concentreze asupra problemelor şi provocărilor reale pe care dumneavoastră împreună cu noi trebuie să le abordăm", scrie Christopher Smith, conform Mediafax.

Citește și: Victor Ponta a anunțat data celor două tururi ale prezidențialelor

El i-a solicitat primului-ministru român ca, pentru a întări respectul faţă de democraţie, legislaţia electorală să urmeze cursul firesc, al dezbaterii în Parlament şi nu pe cel al adoptării prin ordonanţă. În opinia congressman-ului american, modificarea legilor electorale se realizează cel mai bine pe baza spijinului întregului spectru politic.

Republicanul Christopher Smith este membru al Camerei Reprezentanţilor din 1980, fiind la al 17-lea mandat. El activează în Comisia pentru afaceri externe. La începutul anilor 2000, Smith a avut mai multe luări de poziţie cu privire la libertatea de exprimare în România, politicile referitoare la romi şi a cerut pedepse severe pentru traficanţii de fiinţe umane. Tot el este cel care în 2000 aprecia că o eventuală revenire la putere a lui Ion Iliescu ar putea readuce în actualitate problema corupţiei, ceea ce i-a adus critici din partea PDSR şi acuzaţia că l-ar fi calomniat pe fostul şef al statului, mai scrie sursa citată.

Vezi și: Elena Udrea este moștenitoarea lui Băsescu. Ce spune despre Ponta

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel