SCANDAL pe miniștrii cu aviz negativ. Ping-pong PNL - PSD

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

PSD Arad îi cere premierului desemnat Florin Cîţu să schimbe miniştrii care au primit aviz negativ în comisiile parlamentare şi să renunţe la alegerile anticipate. Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că acest lucru nu se va întâmpla sub nicio formă. 

"PSD solicită premierului desemnat ca până joi, la votul de investitură a Guvernului Cîțu, să-i înlocuiască pe toți cei 7 miniștri care au primit avize negative în Comisii. Mai mult, românii trebuie să aibă garanția că au un ministru al Sănătății care lucrează 24 de ore din 24 în interesul lor și nu în interesul unor firme private, așa cum a demonstrat până acum.

PSD nu întârzie votul, Birourile Permanente Reunite au stabilit deja ca acesta să fie joi, la ora 16, tocmai pentru a avea timpul necesar audierii noilor miniștri.

Guvernul Cîțu este un guvern care NU merită votat, un guvern foarte slab. În același timp, ne aflăm într-o situație excepțională în care este posibil ca Parlamentul să nu se mai poată întruni din cauza măsurilor de siguranță provocate de amenințarea coronavirus. Un guvern interimar și un Parlament care nu se poate întruni ar fi o catastrofă pentru România în acest context extrem de delicat.

PNL trebuie să respecte deciziile Curții și să voteze LA VEDERE pentru învestirea propriului guvern. Să renunțe la jocul anticipatelor și să-și pună un guvern cu puteri depline care poate lua măsurile necesare în această situație.". se arată într-o postare pe pagina de Facebook a PSD Arad. 

Orban exclude această variantă 

"Sub nicio formă. Miniştrii Guvernului pe care îl conduc şi miniştrii care sunt propuşi de premierul desemnat Florin Cîţu sunt miniştri serioşi, miniştri competenţi, care şi-au făcut datoria şi a căror evaluare nu poate fi făcută de majorităţile PSD din comisii care dau voturi după ordinul de la partid şi nu după evaluarea obiectivă a competenţelor şi calităţilor", a spus Orban, conform Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel