Huiduieli și injurii pentru echipa de baschet feminin Universitatea Cluj în timpul unui meci disputat la Sfântu Gheorghe, pentru că nu a respectat imnul Ținutului Secuiesc.
Regulamentul Federației Române de Bachet prevede ca înaintea desfășurării partidelor oficiale sa fie intonat imnul de stat al României. Însă la meciul disputat marți seară în deplasare de echipa Universității Cluj împotriva echipei Sepsi Sf Gheorghe, din etapa a 17-a din cadrul Ligii Naționale de baschet feminin, organizatorii, alături de cei 1.500 de suporteri au trecut la ascultarea imnului Ținutului Secuiesc.
Dragan Petricevic, antrenorul bosniac al Universității Cluj, a decis că acest lucru nu este firesc și a dispus ca pe perioada în care era intonat imnul Ținutului Secuiesc fetele pe care le antrenează să își continue încălzirea, relatează ziardecluj.ro. Acest lucru a declanșat o adevărata urgie de înjurături și huiduieli la adresa echipei clujene din partea celor prezenți în sală, manifestare total antisportivă care a ținut pe toată perioada meciului.
"La Sf. Gheorghe se pune un steag al Tinutului Secuiesc peste toata tribuna si suporterii au pretentia ca echipele care vin in deplasare sa stea in picioare asa cum au stat cand s-a intonat imnul Romaniei si sa asculte imnul Tinutului Secuiesc. Eu am hotarat ca fetele sa isi continue incalzirea dupa intonarea imnului Romaniei din doua motive principale. Unul este ca in regulamentul FRB se spune despre obligatia sportivilor si a antrenorilor de a asculta imnul Romaniei in pozitie de respect. Apoi pentru ca eu consider ca fetele pe care le antrenez nu sunt obligate sa stea in picioare inca 10 minute si sa asculte un imn care nu este oficial, care nu este de stat romanesc. Traiesc in Romania de 20 de ani, eu sange de roman nu am, dar jumatate din inima imi bate pentru Romania", a declarat Dragan Petricevic.
Dragan Petricevic: Există un singur imn pentru mine și pentru echipa mea în această țară
În opinia lui Dragan Petricevic gestul suporterilor echipei gazde a fost unul total lipsit de respect față de ceea ce înseamnă o competiție sportivă și față de jucătoarele de alte naționalități care nu au înțeles de ce a fost o atitudine atât de ostilă.
"Traiesc in Romania de 20 de ani, sunt mandru de acest lucru, si consider ca exista doar un singur imn oficial pe care FRB ne impune sa il ascultam cu mare drag si cu respect, inainte de inceperea fiecarui meci. Orice altceva este dreptul echipei adverse, unui tinut, unei regiuni, insa nu ma pot obliga pe mine sa accept acest lucru", a mai spus Dragan Petricevic.
Antrenorul bosniac a subliniat că la fel ar fi procedat și dacă după imnul României s-ar fi intonat cel al Bosniei. "Pentru ca acest lucru nu are de-a face cu sportul, nu mi se pare normal ca o echipa sa fie huiduita. Nu dau lectii suporterilor cum sa se comporte, dar la o manifestare sportiva, intr-o tara democratica, toleranta cum este Romania nu e normal sa se intample ca sportivele mele sa fie huiduite.(...) Exista un singur imn pentru mine si pentru echipa mea in aceasta tara.", a afirmat Dragan Petricevic.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu