Salată de vinete cu usturoi copt și maioneză, rețetă. Mai gustoasă decât varianta originală!

Salata de vinete cu usturoi copt și maioneză este delicioasă, poate chiar mai gustoasă decât varianta originală. Iată cu se prepară această rețetă.

Ingrediente pentru salata de vinete cu usturoi copt și maioneză


vinete - 3 bucăţi
ceapă - 1 bucată
usturoi - 1 căpăţână

Pentru maioneză

gălbenuş de ou - 2 bucăţi
muştar - 1 linguriţă
suc de lămâie - 1/2 lămâie
ulei - 150 ml
sare - după gust

Cum se prepară salata de vinete cu usturoi copt şi maioneză

Salată de vinete cu usturoi copt și maioneză, rețetă. Vinetele spălate se pun pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Se înţeapă din loc în loc cu un cuţit astfel încât să nu explodeze în cuptor. Se ia căpăţâna de usturoi şi îi se taie mustăţile uscate, expunând miezul căţeilor de usturoi, scrie gatesteusor.ro. Se pune pe o folie de aluminiu, se îneacă cu ulei de măsline şi se înveleşte bine în folia de aluminiu.

Salată de vinete cu usturoi copt și maioneză, rețetă. Se pune lângă vinete şi se coace totul în cuptorul încins la 200 de grade pentru 25 de minute sau până când vinetele sunt moi şi bine coapte. După ce vinetele sunt gata se lasa să se răcească aproape complet şi apoi se decojesc. Pulpa de vinete se lasă la scurs într-o strecurătoare timp de 20 de minute.

Salată de vinete cu usturoi copt și maioneză, rețetă. Pregătim maioneza: gălbenuşurile se pun într-un bol şi se bat împreună cu un praf de sare. Se adauga muştarul şi se mixează. Se adauga uleiul în fir subţire şi se continua mixarea. Adăugaţi ulei până când maioneza ajunge la consistenţa pe care o doriţi. Mie îmi place să o fac destul de groasă. Apoi se adaugă suc de lămâie după gust.

Salată de vinete cu usturoi copt și maioneză, rețetă. Pulpa vinetelelor se toacă bine cu un cuţit împreună cu pulpa usturoiului copt. Se amestecă cu puţin ulei şi cu ceapă tocată mărunt. Apoi se adaugă maioneza şi se amestecă. Se ţine la frigider timp de 1 oră înainte de servire. Se serveşte cu multă poftă şi ceapă roşie deasupra.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel