Olguța Vasilescu: Guvernul Orban secretizează PENSIILE SPECIALE. Solicitare pentru abrogarea OUG care le plafonează

Lia Olguța Vasilescu a vorbit despre decizia PNL de a secretiza salariile din instituțiile de apărare. Ce spune social-democrata.

"Dacă vă interesează care e scopul pentru care guvernul PNL a decis să secretizeze salariile din instituţiile de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, atunci trebuie să aflaţi că, de fapt, Guvernul Orban secretizează pensiile speciale. Pensiile speciale reprezintă 85% din salariul în plata al celor aflaţi în activitate. Dacă nu mai poţi afla salariul, logic nu mai ai cum să afli nici cuantumul pensiilor speciale unde, oricum, este o secretomanie încât nici măcar mie, ca ministru, nu mi s-au pus la dispoziţie asemenea date", a scris Olguța Vasilescu pe Facebook.

"Menţionez că, în 2017, guvernul PSD a decis prin OUG PLAFONAREA pensiilor speciale. Asta în cazul în care nu înţelegeţi de ce am fost cel mai înjurat ministru de "speciali"... Ce a făcut actualul guvern? A solicitat în comisia de Muncă a Parlamentului abrogarea acestei OUG, ceea ce echivalează cu creşterea pensiilor speciale de la un buget de 9 mld lei la 16 mld.

"Va opera o altă lege"

Cea mai bună lege pentru pensiile speciale este cea introdusă de PSD în Parlament, de impozitare progresivă a acestora. Nicio altă lege nu poate rezolva situaţia discriminărilor care vor apărea atunci când unii vor rămâne cu pensiile speciale pe care le au în plată, exact la cuantumul de acum, iar pentru cei care se pensionează de acum înainte va opera o altă lege. Scriu asta pentru cei care mai merg încă după fenta ca PNL vrea eliminarea pensiilor speciale...", a mai scris Olguța Vasilescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel