EXCLUSIV  Salarii mărite pentru parlamentari. Borza, SINGURUL deputat care rupe tăcerea

Ca urmare a aplicării legii salarizării şi a trecerii contribuţiilor de la angajator la angajat, deputaţii câştigă începând din această lună 800 de lei în plus. Vorbim despre deputaţi fără funcţii.

Deputatul independent Remus Borza, în studioul DCNews, la emisiunea ”Borza Analytica”, a vorbit despre acest subiect și a atras un semnal de alarmă.

"Acum este mare caz..., mare știre..., breaking news... că “nesimțiți ăștia de parlamentari, parveniții ăștia... și-au tras 800 de lei la salariu”. Aceasta este o consecință a acelor coeficienți. Înainte aveam un coeficient de ierarhizare de 1 la 18, iar acum este 1 la 12. 12 este președintele țării și așa este normal, adică el să aibă cel mai mare salariu. Noi suntem undeva pe la 7 - 8% ca și coeficient. Nu suntem acolo primii, să ne frecăm pe burtă cu președintele țării în ceea ce privește nivelul de salarizare! Salariile parlamentarilor au crescut cu 800 de lei. Dar ce pretenții au unii? Să vină deontologii și justițiarii din presă să conducă ei destinele țării! Să fie ei parlamentari, miniștri și să fie pe 0 sau să vină cu bani de acasă! De ce nu întreabă parlamentarii din Belgia, Germania, Italia care au 5000 de euro salariu... acolo este un fapt de normalitate. Ce-ați vrea? Să venim în opinci, în blugi la Parlament? Să ne ducem la Bruxelles desculți și rupți în fund? Cum ne-ar trata atunci? Că și așa nu aruncă nici două cepe degerate pe noi! Până la urmă, este o funcție de reprezentare. Demnitarul reprezintă România. Să ieșim din astfel de abordări!", a zis Remus Borza la DC News.

Muncă de calitate

[citeste si]

"Dacă plătești prost un demnitar, societatea va primi o muncă de proastă calitate. Nu mai spun că îl vulnerabilizezi la corupție. Dacă este bine plătit, nu mai are tentația de a cere bani, foloase necuvenite. (...) Un judecător sau un procuror stagiar are salariu 14.000-15.000 de lei. Un judecător de Înaltă Curte sau un procuror de Parchet General are peste 25.000 de lei salariul", a mai spus Remus Borza.

Interviul integral poate fi găsit AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel