EXCLUSIV  Legile Justiției, dezbatere aprinsă în PE. Borza: Cine ne judecă pe noi? Mulți oameni de paie la Bruxelles

Deputatul independent Remus Borza a declarat, la emisiunea Borza Analytica, că la Bruxelles sunt mulți ”oameni de paie”, persoane ușor de controlat.

Cine ne judecă pe noi?

Politicianul a afirmat, referitor la arestarea comisarului european Verei Jourová, care ulterior a fost achitată, că "nu iese fum fără foc".

"Pentru mine este o mare dezamăgire. Doamna Grapini m-a surprins, și recunosc că nu sunt fanul dânsei, a spus, în Parlamentul European": 'sunteți cea mai mare dezamăgire a mea, doamna Jourová'. Vine dintr-o țară fostă socialistă, la rândul ei având probleme cu justiția, stând o lună de zile arestată pentru luare de mită, chiar dacă ulterior a fost achitată. Vine dintr-o țară în care prim-ministrul, Andrej Babiš, este trimis în judecată pentru fraudarea unor fonduri europene de 2 milioane de euro. Vine dintr-o țară în care președintele, Miloš Zeman, se bate pe burtă cu Putin și care a înclinat țara mai degrabă spre Rusia decât spre Europa. Cine ne judecă pe noi? Ne judecă madam Jourová, ne judecă Junker? Nu vreau să fiu răutăcios, dar și el are la rândul lui probleme. El a plecat, în 2013, cu coada între picioare, a fost destituit de Parlament din funcția de prim-ministru al Ducatului de Luxemburg, chiar dacă a avut un mandat lung, de 18 ani. A trebuit să își dea demisia pe fondul unui scandal foarte mare legat de interceptări ilegale. Și-a subordonat serviciul de informații luxemburghez și făcea spionaj politic pentru cei din partidele de opoziție. Planta microfoane în birourile parlamentare și mai mult de atât într-un mare scandal de evaziune fiscală cu multinaționale de sute de miliarde de euro.", a spus deputatul.

Promovare Timmermans

"Ne judecă Timmermans, care nu e nici el ușă de biserică. O să vin cu un raport ca să vedem cum a fost subit promovat adjunctul lui Juncker. Ei nu își văd parul din propriul lor ochi și văd paiul din ochiul altora. Multă ipocrizie și impostură.", a mai afirmat acesta.

"Sunt la Bruxelles și la Luxemburg. Peste tot în lume sunt promovați oameni cu vulnerabilitate. Pe ăia poți să îi controlezi", a concluzionat Borza.

Vezi răspunsul complet:

Vezi interviul integral AICI.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel