EXCLUSIV  Parlamentul European. Remus Borza, act de TRĂDARE: Îl țin ca pe un câine la ușă - VIDEO

Remus Borza
Remus Borza

Ministrului Tudorel Toader nu i s-a permis să intervină în cadrul dezbaterilor din Parlamentul European, pe tema legilor Justiției din România. Remus Borza a discutat despre acest subiect în cadrul emisiunii „Borza Analytica".

"Ministrul Tudorel Toader a avut o exprimare care va rămâne antologică acum vreo lună de zile: cancelariile se exprimă atât cât le permitem noi. La fel și Parlamentul European, Consiliul Uniunii Europene, Comisia Europeană. Sigur, noi, ca români, ar trebui să ne simțim umiliți și revoltați de acest tratament injust aplicat de instituțiile europene. Nu suntem o țară de mâna a treia, suntem o țară egală în drepturi cu marile țări din punct de vedere economic sau țările fondatoare, fie că vorbim de Marea Britanie, Germania, Franța, Italia etc", a spus Remus Borza, la emisiunea „Borza Analytica".

"Act de trădare"

"Nu putem accepta să fim trași de urechi, puși la colț. Nu putem accepta ca fiecare să interfereze în chestiuni care țin de suveranitate și de statalitate. România este un stat național, unitar, suveran și independent. Și în tratatul de fondare al Uniunii Europene (UE) și în cel de aderare al României, aceste principii sunt clar definite. Toți suntem egali. (...) Este un act de trădare", consideră deputatul independent.

De asemenea, a mai spus că este "o mare inepție ceea ce unii europarlamentari români, fie că vorbim de doamna Macovei sau Cristian Preda, să condiționeze finanțări europene de statul de drept sau de reforma, de legile Justiției sau, în general, de procesul legislativ din România", punctând că poziția europarlamentarilor opoziției este una descalificantă și dezonorantă.

"Îl țin ca pe un câine la ușă"

Revenind la ministrul Tudorel Toader, a spus că "îl țin ca pe un câine la ușă". "Păi tu, dacă ești, într-adevăr, de bună credință, și vrei să afli care sunt resorturile, îl asculți, îl audiezi pe ministrul Justiției. Să vină cu argumente, să-ți dea explicații. Că tu le iei în serios, că ești de acord cu ele, e treaba ta, dar trebuie să asculți o persoană avizată. Ori nu, tu nu ai voie să vorbești. Acest lucru arată că, de fapt, a fost o făcătură. A fost o abordare absolut politicianistă", a concluzionat Remus Borza.

[citeste si]

Amintim că „Borza Analytica" este un concept nou de emisiune care va putea fi urmărită la DC News în fiecare joi, începând cu ora 11.00.

Interviul complet poate fi urmărit accesând link-ul de mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel