EXCLUSIV  SABOTAJ guvern Cioloș. Lia Olguța Vasilescu scoate la iveală un dezastru de proporții

Sabotaj din partea guvernului Cioloș! Așa a catalogat Lia Olguța Vasilescu dezastrul legat de fondurile europene din 2016.

Ce s-a întâmplat în ultimul an a fost o frână în dezvoltarea tuturor localităților din România.

"Craiova este pe primul loc la absorbția de fonduri europene în topul marilor municipii. Domnul Ghinea, cât a fost ministru, nu a deblocat ghidurile de care aveam nevoie. Ce s-a întâmplat în ultimul an a fost o frână în dezvoltarea tuturor localităților din România. Nu avem ghiduri pentru a începe absorbția de fonduri europene în condițiile în care Ungaria este deja la 70% absorbție. De asemenea, nu s-au mai băgat deloc bani în dezvoltare", a zis primarul Craiovei la interviurile DC News Live.

Întrebată cine a făcut acest lucru, Lia Olguța Vasilescu a zis: "Domnul Cioloș cu guvernul său tehnocrat. Nu au fost în stare să deblocheze finanțarea europeană. Trebuiau să ne lase măcar să accesăm fondurile europene. Dacă această sursă de finanțare este blocată, atunci automat toată administrația locală din România nu mai are de unde să se finanțeze și trăim din bugele pe care le avem, bugete foarte mici. În Craiova avem un buget de 130 milioane de euro. (...) Eu zic că este sabotaj".

Cine sabotează România

"În anul 2018 se va trage linie. Ce nu a reușit România să absoarbă din fondurile europene, e clar că nu va mai putea să absoarbă până în anul 2020 și atunci se repartizează către celelalte țări ale Uniunii Europene. Gestionez o localitate foarte mare, care totuși, are un buget, dar o comună care și-a introdus canalizarea apă potabilă și care a luat bugetul ei pe următorii treizeci de ani prin acest contract de finanțare... Dacă îi pui o corecție de 25% dintr-o culpă care nu îi aparține ei, ci aparține legislației românești, tu, acea comună poți să o închizi, să pui lacătul pe primărie, pentru că este clar că în următorii treizeci de ani nu vei mai avea bani nici măcar să îți achiți factura de curent. Nu vreau să apăr pe nimeni. Eu, ca primar, spun niște lucruri care nu funcționează de ani de zile", a mai zis Lia Olguța Vasilescu.

[citeste si]

Răspunsul integral îl găsiți începând cu minutul 5:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel