Rovana Plumb, anunț BOMBĂ privind fondurile europene. S-a finalizat...

Rovana Plumb, ministrul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene a anunțat, vineri, în ședința Executivului,  că s-a finalizat procesul de acreditare și pentru autoritățile care gestionează: Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), Programul Operațional Competitivitate (POC), Programul Operațional Regional 2014-2020 (POR) și Programul Operațional Capital Uman (POCU). 

Alocările financiare aferente acestor programe operaționale însumează aproximativ 21,67 miliarde euro fonduri UE.

Pachetele de documente necesare desemnării au fost transmise Autorității de Audit (AA) de către MDRAPFE, în lunile martie și aprilie a.c., ulterior fiind demarate misiunile de audit.

Desemnarea sistemelor de management și control pentru programele operaționale (condiție esențială pentru efectuarea rambursărilor de la CE), presupune evaluarea în vederea emiterii opiniei fără rezerve de către AA, cu privire la conformarea la cerințele de acreditare. În luna ianuarie, România avea desemnate autoritățile implicate în gestionarea și controlul a trei programe finanțate în perioada de programare 2014-2020, respectiv:

● Programul IPA de cooperare transfrontalieră România – Republica Serbia 2014 – 2020;

● Programul de cooperare transfrontalieră INTERREG V-A România – Bulgaria;

● Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate.

[citeste si]

Luna trecută au fost acreditate autoritățile pentru alte trei programe, respectiv pentru Programul Operațional Inițiativa pentru IMM-uri, Programul Operațional Capacitate Administrativă și Programul Operațional Asistență Tehnică 2014-2020.

A fost o muncă permanentă și mulțumesc tuturor celor implicați în procesul acreditării. Fac un apel către beneficiari să depună facturile pentru a le asigura decontarea cererilor de plată în maximum 10 zile de la primirea acestora. Am transmis deja către Comisia Europeană solicitări de rambursare în valoare de 172 milioane euro, declarat ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel