"România va fi a doua țară din UE". Predicție optimistă a ministrului Energiei

Ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, a declarat, vineri, că, în anul 2019, România va produce mai multă energie decât va consuma. Astfel, țara noastră ar urma să fie al doilea stat din UE, după Danemarca, care va atinge această performanță, a continuat membrul Guvernului.

"Avem un potențial real ca în a doua jumătate a anului 2019 să producem mai multă energie electrică și gaze naturale decât vom consuma, presupunând că, la acel moment, consumul va fi același. Vom continua să importăm țiței, însă exportul de energie electrică și cel de gaze va fi mai mare decât importul de țiței", a spus Răzvan Nicolescu, potrivit Agerpres.

Conform spuselor sale, în acel moment, România va intra, alături de Danemarca, în cercul exclusivist al statelor europene care produc mai multă energie decât consumă: "În acel moment, vom intra alături de Danemarca în rândul celor care produc mai multă energie decât consumă. Acum, România este a treia țară din UE ca independență energetică, iar Danemarca este singura care produce mai multă energie decât consumă".

Vezi și: Trei mega-tendințe schimbă economia. Impact devastator asupra Romaniei

În ceea ce privește energia regenerabilă, Răzvan Nicolescu a spus că România a făcut progrese prea mari într-un timp prea scurt, prin urmare în perioada următoare va avea o abordare prudentă în ceea ce privește dezvoltarea acestui sector.

"Trebuie să fim siguri că sistemul de transport și distribuție poate prelua energia regenerabilă", a precizat ministrul delegat pentru Energie.

El a mai afirmat că, în prezent, 25 de specialiști din mai multe instituții de stat lucrează la realizarea noii strategii energetice a României pentru perioada 2014-2020 și a transmis că un prim draft al documentului ar putea fi publicat în octombrie spre dezbatere publică.

Citește și: Rusia și China, acordul care îngheață UE și SUA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel