România, producții record. Daea, explicații în fața lui Tudose

Petre Daea
Petre Daea

Premierul Mihai Tudose i-a transmis, miercuri, ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, că aşteaptă ca rezultatele obţinute în privinţa producţiilor să se vadă şi în indicatorii macroeconomici. 

"Domnule Daea, am văzut un material cu nişte producţii record, suntem campioni. (...) Aşteptăm să se vadă şi în indicatorii macroeconomici ai României cifrele", a declarat Tudose, la începutul şedinţei de Guvern de miercuri. 

La rândul său, ministrul Daea a spus că, în acest an, au fost obţinute "producţii istorice". 

"La grâu, am realizat 4.836 de kilograme la hectar. Este o producţie istorică, este o producţie care depăşeşte 10 milioane de tone pe total ţară. Rapiţa, de asemenea, o producţie bună în acest an. Am realizat aproape 1.000.600 de tone, cu o producţie, de asemenea, peste realizările de până acum. La mazăre, la fel, cu realizări peste realizările de până la această dată. La fel la orz şi orzoaică", a afirmat Daea. 

Ministrul Agriculturii a precizat că fermierii au fondurile necesare, deoarece subvenţiile au fost acordate la timp. 

"Fermierii acţionează pe baza programului pe care şi l-au impus pentru fiecare cultură în parte, au fondurile necesare, pentru că, în acest an, subvenţiile s-au dat la timp. (...) Ne pregătim pentru a începe acordarea subvenţiilor pe data de 16 octombrie, conform programului de guvernare", a arătat Daea. 

El a precizat că a început şi repunerea în funcţiune a sistemului de irigaţii. "La această dată, avem pe câmpurile României (...) 1.700 de kilometri de canal plin cu apă, de unde se alimentează staţiile de pompare şi pompele independente", a explicat Daea. 

Pe de altă parte, ministrul Agriculturii a precizat că nu are nicio întârziere în privinţa accesării fondurilor de la Uniunea Europeană. 

"N-avem nicio întârziere, suntem în program cu toate, inclusiv cu accesarea fondurilor la Uniunea Europeană. Până la această dată, în România, au intrat 2,255 de miliarde euro, care înseamnă restituirea sumelor pe care le-a dat bugetul statului fermierilor şi pe care trebuie să le luăm de la Uniunea Europeană. Am înaintat cereri de restituire la peste 320 de milioane euro. Aşteptăm, la începutul lunii septembrie, să intre şi aceste sume", a menţionat Daea. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel