Urmărește emisiunea live


România în Schengen. Alex Coita: Dacă se întâmplă asta, ne primesc cu braţele deschise

Schengen
Schengen

Alex Coita a explicat care sunt condiţiile pe care România ar trebui să le îndeplinească pentru a fi primită în spaţiul Schengen, dar şi pentru a scăpa de MCV. 

Totul a pornit de la declaraţia premierului propus, Ludovic Orban, care a spus că averile politicienilor ar trebui mai atent verificate de ANAF. 

Tinel Gheorghe (PNL) a declarat că, pentru ca un partid şi un Guvern să fie credibile când introduc o astfel de măsură, este necesar să pornească verificările chiar din interior, fiind inclus aici şi preşedintele Klaus Iohannis. 

"Bineînţeles că începem cu PNL. Schimbarea începe cu tine, altfel nu eşti credibil. Dacă există dubii, suspiciuni, îl verificăm şi pe dl Iohannis", a spus Tinel Gheorghe. 

Alex Coita: Dacă o faceţi, scăpăm de MCV imediat 

"Cred că dacă se va întâmpla asta, ne ridică MCV-ul în secunda doi cei de la Uniunea Europeană şi intrăm şi în Schengen. Este absolut nedrept să auzim că Croaţia poate fi primită în Schengen, în condiţiile în care noi suntem pregătiţi încă din 2011. E o ruşine şi pentru Europa. Eu vorbesc de ani de zile de nevoia de a extinde strategia de luptă anticorupţie, dincolo de aceste măsuri punitive îndreptate împotriva unor anumiţi lideri politici care sunt incomozi, pentru a confisca şi a lua înapoi banii furaţi şi pentru a educa clasa politică", a spus Alex Coita la Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel